Locuiesc in Bucuresti de mai bine de 6 luni , intr-un apartament pentru care am facut inca de la inceput contract de inchiriere cu proprietarul. Contrctul respecta toate prevederile legale si este inregistrat. Cu toate acestea administratia blocului ma ameninta ca ma da afara din apartament pe motiv ca nu am facut mutatia .
As vrea sa va intreb:
Exista vreo lege care sa ma oblige sa-mi fac aceasta mutatie sau care sa ma sanctioneze in vreun fel pentru faptul ca nu o am?
As putea sa fac o plangere undeva in legatura cu situatia in care ma aflu, avand in vedere ca ma simt tot timpul hartuita verbal si amenintata de catre administratia blocului ,chiar daca nu am deranjat in nici un fel vecinii si mi-am respectat obligatiile de chirias?
Administratorul nu poate sa va dea afara din bloc pentru ca ....nu este blocul lui.
Administratorul este un angajat al asociatiei de proprietari.
Obligatiile Dv. in calitate de chirias sunt fata de proprietarul apartamentului in care locuiti si fata de asociatie pentru plata cotelor de intretinere.
Situatia Dv. locativa nu intereseaza asociatia in mod direct, numai ca Dv. personal puteti avea probleme la un eventual control al politistului de proximitate la bloc, control menit sa verifice tocmai inregistrarea persoanelor care locuiesc in bloc, proprietari si chiriasi deopotriva in evidentele politiei.
Deci problema cu luarea in evidenta la sectia de politie exista, dar exista pentru Dv. in relatia cu politia, nu cu asociatia care nu are atributii in datul afara din bloc a chiriasilor.
Multumesc mult pentru raspuns.
Asa ma gandeam si eu. Totusi exista o posibilitate de a-l face pe administrator sa inteleaga ca nu are nici un drept sa ma ameninte si sa-mi vorbeasca urat? As vrea sa depun o plangere pentru modul in care sunt tratata eu ca si chirias de catre administratie, care crede ca drepturi au doar proprietarii. As putea de exemplu sa merg chiar maine la politie si sa-mi fac demersurile pentru mutatie, dupa care sa sesizez eu autoritatile pentru modul in care sunt tratata? Sau ar trebui sa-l dau pe administrator in judecata?
Adica eu sunt foarter suparata pentruca platesc tot ce trebuie sa platesc si proprietara plateste si impozit la stat ,tocmai ca sa ma pot simti aici ca acasa nu ca sa fiu tratata mizerabil.
Multumesc pentru rabdarea de a citi problema mea.
Daca mergeti la politie si va rezolvati problema, e posibil ca si problema cu el sa dispara.
Rugati proprietara sa discute cu el sa va lase in pace.
Faceti o sesizare la presedintele asociatiei pentru aceasta purtare necuviincioasa
Si nu va mai ganditi la instanta.....:)
Cred ca de fapt de presedintele asociatiei este vorba...In cazul asta cui ar trebui sa-i adresez sesizarea?
Scuzati-mi insistenta dar chiar ma simt ranita si dumneavoastra ati avut bunavointa de a-mi raspunde, asa ca ....profit de acest moment norocos inca putin.:)
E vorba de un grup de pensionari care reprezinta asociatia: administratorul , presedintele si inca cineva care nu stiu ce functie mai detine. Oamenii astia ma ameninta, imi vorbesc urat si unul din ei chiar s-a impins in mine sa intre in casa cand am vrut sa intrerup discutia din fata usii. Nu vreau sa ma las tratata asa si cred ca e important sa luam masuri in conditiile in care platim chirii comparabile cu cele din strainatate dar suntem tratati la noi acasa ca si cum am fi niste gunoaie.
Eu am terminat facultatea de filosofie, am lucrat ca profesoara 3 ani, am facut un master in Elvetia, am lucrat in publicitate si acum sunt insarcinata ( un motiv in plus sa fiu cel putin lasata in pace). Daca ma las tratata asa urat si umilita de niste pensionari inseamna ca intr-un fel asa merit, nu?
Multumesc mult de tot Elga, si iti urez succes in tot ce intreprinzi!