incercati sa va expuneti pe hirtie aceasta doleanta si inminati-o presedintelui. faceti aceasta colicitare in dublu exemplar si pe exemplarul dvs sa va puna data si numarul de inregistrare, ca sa aveti o dovada a ceea ce ati cerut si raspunsul primit de asociatie intr-un eventual proces. amenintati-i cu procesul daca nu vor sa remedieze problema iar la prima refulare in casa filmati ce se gasiti in urma acesteia, eventual chiar actiunea de refulare in sine.
Faceti sesizare la presedintele asociatiei. Probabil ca lociuiti la parter. Avem si noi asemenea probleme si refuleaza chiar la etajul 1 urcand de la subsol 2 nivele de mezanin. Am desfundat de mai multe ori cu racul dar am constatat ca e munca in zadar. Asa ca am decis ca de fiecare data cand apare o asemenea refulare sa inlocuim coloana de scurgere de la etajul 1 ( e primul etaj de proprietari, la mezanin avand agenti economici) pana in subsol. Am inlociut anul acesta 2 coloane cu diametrul mic cu coloane de 110 , indulcind in acelasi timp si coturile. O coloana am inlocuit-o acum 3 luni iar alat sapatamana trecuta.
Coloanele de la bucatarie erau ( si mai avem cateva) de diametru mic si vechi de 25 de ani.
Sugerati presedintelui aceasta solutie daca o considerati buna.
Sunt, deja, la a treia sesizare. Ultima data cand m-am dus la responsabilul de scara sa-i solicit oprirea apei la bucatarie pana se remediaza problema cu refularea, mi-a pufnit in nas si mi-a zis ca l-am deranjat de la masa. Ce pot sa fac? Sa-i dau in judecata? Cat de repede merge un proces de genul asta si ce cheltuieli presupune asa ceva? As actiona in judecata asociatia de proprietari, fiindca sunt sigur ca nesimtirea va dispare in momentul in care vor baga mana in buzunar pentru despagubiri. Alta idee ar fi sa asigur casa si sa-i las pe mana societatii de asigurare. Alte idei?
Bine, bine... ati facut 3 sesizari dar ce raspunsuri ati primit ?
Daca administratorul nu rezolva, mergeti la presedinte, la o sedinta de comitet. Propuneti-le dv solutia . Sa caute administratorul o firma sau o gasiti dv . Faceti lucrarea oficial, cu firma, contract, deviz, factura, chitanta, receptie mai ales daca dati dv banii. Daca nu vor sa repatizeze banii si sa incaseze de la ceilalti proprietari actionati asociatia in instanta cu toate documentele lucrarii.
Buna seara, domnule!
Referitor la refulatul apei in bucatarie mi-am rezolvat partial problema, in sensul ca, am montat pe teava de scurgere a chiuvetei mele un dispozitiv antirefulare. Partea buna este ca apa nu mai poate patrunde dincolo de acest dispozitiv si sa ma inunde, partea proasta este ca nu se mai poate spala vase la bucatarie din cauza ca aceasta clapeta ramane inchisa datorita existentei presiunii exercitata de apa care vine pe coloana de scurgere. Acum, vecinii de palier au inceput sa aiba probleme cu refularea, la unul din ei, bucataria inundandu-se exact cum am patit si eu.
Problema, de fapt, rezida in atitudinea atat a presedintelui si administratorului de bloc, cat si a comitetului executiv in ansamblul sau, marcat de nepasare si nesimtire. Cei de la primarie mi-au recomandat sa-i dau in judecata fiindca refuza sa schimbe sau sa desfunde teava de scurgere comuna. Astept sa mai fie afectati 2-3 vecini si apoi ne hotaram asupra unei actiuni comune si rapide astfel incat administratorul si presedintele blocului sa raspunda in fata legii in mod solidar.
Recent, apartamentul cu pricina l-am inchiriat iar administratorul nu conteneste sa imi sicaneze chiriasul, probabil, cauza fiind reclamatia mea la primarie. Desi, i-am notificat ca incepand cu data de... va locui o persoana in apartamentul cu pricina, el ii cere insistent chiriasului meu contracturl de inchiriere dintre mine, ca proprietar si chiriasul meu.
Eu am contract incheiat cu chiriasul , la administratia financiara dar nu am cunostinta ca si administratorului ii trebuie o copie. Eu stiam ca aceste contracte sunt confidentiale si se in cheie intre proprietar, chirias si stat, acesta din urma interesat pt incasarea impozitelor.
Concret, este sau nu este un abuz atunci cand administratorul refuza sa incaseze din partea chiriasului, cheltuielile de intretinere ,motivand ca nu are copie dupa contractul de inchiriere dintre mine ca proprietar si chiriasul meu?
Si daca este un abuz sub incidenta carui articol de lege intra fapta, penala sau civila?