avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Defulare apa menajera la bucatarie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Defulare apa menajera la bucatarie

Buna seara!

Am fost inundat de aproape 4 ori, apa menajera refulandu-mi prin canalizarea de la bucatarie. Contine, in principal, detergent cu miros puternic de Ariel, ceea ce ma face sa cred ca cineva are montata masina de spalat pe coloana de scurgere de la bucatarie. Cum nu exista nicio lege ca sa ii interzica omului sa nu isi monteze masina de spalat la bucatarie, ma aflu, deja, intr-un razboi de uzura cu administratia blocului. Am facut sesizari peste sesizari la administratia blocului pentru a lua masurile necesare in vederea desfundarii conductei de scurgere comune. Nimic.
Am adus instalator, care mi-a propus "inteparea" conductei de apa pluviala, ceea ce administratia nu permite asa ceva, fiind ilegal. In schimb, de cate ori sunt inundat, atunci nu mai este ilegal. Ce pot face? Instalatorul, mi-a propus ca poate schimba instalatia comuna, aceasta fiind veche si reparata de mantuiala, insa ma costa 5-6 mil. De asemenea, mi-a spus ca fiind corp comun, normal ca administratia ar trebui sa plateasca. Cand, m-am dus la administrator si i-am spus acesta mi-a zis sa-i aduc devizul facut de instalator care musai tb sa fie persoana fizica autorizata sau sa lucreze pe firma, sa se supuna cererea aprobarii comitetului, sa se faca selectie de oferte...bla blauri de astea; intre timp eu mai sunt inundat inca de 4-5 ori. Nu mai bine...ca mi-am renovat apartamentul. Ce e de facut, intr-o lume a indiferentei?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:34, 29 Noiembrie 2009
In acelasi articol la punctul 4 se spune si unde trebuie sa faceti sesizarea:
(4) Constatarea contravenţiilor prevăzute de prezenta lege, făcută la sesizarea oricărei persoane interesate, precum şi aplicarea sancţiunilor corespunzătoare se fac de către persoanele împuternicite de Inspectoratul de Stat în Construcţii şi de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, de primari sau de împuterniciţii acestora.

Daca nu gasiti o cale amiabila intentati si o actiune in instanta. Pentru instanta ar trebui sa aveti un raspuns scris de la asociatie la sesizarea dv. Sau macar o copie a sesizarii facuta la asociatie cu nr. si data inregistrarii. In urma acestor sesizari si dovezi pentru instanta puteti sa treceti si la inlocuirea coloanei de scurgere pe cheltuiala dv . Atentionati in scris presedintele asociatiei ca faceti acest lucru. Pastrati toate facturile si dovada cheltuielilor pe care le faceti. Acestea le introduceti in acea actiune in instanta si solicitati ca asociatia sa va dea banii ce i-ati cheltuit.
Cheltuiti acum, rezolvati problema si va recuperati banii prin intermediul instantei inclusiv eventualele cheltuieli de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)