avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca mama nu era trecuta in actul de cumparare al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca mama nu era trecuta in actul de cumparare al casei are drept de vanzare?

Buna ziua.Ma numesc Nicoleta si am si eu o antrebare.Tatal meu a cumparat casa inaintea casatoriei.Vreau sa stiu daca mama are dreptul de a aparea ca vanzator in actele de vanzare cumparae pe care le-a facut parintii mei intre ei si sora mea.Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:32, 30 Aprilie 2010
nu!
In teorie aceasta casa apartine doar tatalui d-voastra, iar mama nu avea dreptul sa apara alaturi de tatal ca vanzator, dar atata timp cat partajul nu s-a facut nu mi se pare ilegal.
mama apare la vanzator cat e trecuta in actul de proprietate al casei. poate e vb de altfel de act
se poate darama actul de vanzare cumparare facut antr parintii mei si sora mea avand an vedere ca suma la care sa raportat a fost de 20.000 lei an luna august 2009 iar casa este situata an zona a avand o valoare an jur de 100.000 de euro va multumesc
Buna seara.
Desi contractul este legea partilor,partile fiind libere sa convina asupra pretului, se poate incerca prin doua moduri,daca actul nu a fost incheiat cu respectarea conditiilor legale si anume :
-prin actiune de anulare pentru pret nesincer si neserios
-prin actiune in simulatie,avand in vedere ca pretul tranzactiei este sub pretul pietei,este posibil sa existe un alt act simulat intre parti .
Ar mai posibil ca actul sa fie chiar o donatie simulata .
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

Alte discuții în legătură

Urgent - simulaþie omatcons omatcons Bună seara. Am un verişor care a lucrat ca şi angajat în Austria din anul 1987 şi până în anul 1996, [b]având statutul de azilant.[/b] În anul 1993 ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare atakiki atakiki Buna ziua, Povestea e asa: tatal meu a primit in tinerete, de la parinti, o casa la tara cu terenul aferent, prin act de vanzare-cumparare. Pentru ca tata ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare, simulatie contract imprumut av.danabuzgau av.danabuzgau Buna ziua, am nevoie de pareri in urmatoarea speta: A - vanzator si B - cumparator incheie un antecontract de vanzare cumparare imobil - casa, fiind ... (vezi toată discuția)