Buna ziua.Ma numesc Nicoleta si am si eu o antrebare.Tatal meu a cumparat casa inaintea casatoriei.Vreau sa stiu daca mama are dreptul de a aparea ca vanzator in actele de vanzare cumparae pe care le-a facut parintii mei intre ei si sora mea.Va multumesc pentru raspuns
In teorie aceasta casa apartine doar tatalui d-voastra, iar mama nu avea dreptul sa apara alaturi de tatal ca vanzator, dar atata timp cat partajul nu s-a facut nu mi se pare ilegal.
se poate darama actul de vanzare cumparare facut antr parintii mei si sora mea avand an vedere ca suma la care sa raportat a fost de 20.000 lei an luna august 2009 iar casa este situata an zona a avand o valoare an jur de 100.000 de euro va multumesc
Buna seara.
Desi contractul este legea partilor,partile fiind libere sa convina asupra pretului, se poate incerca prin doua moduri,daca actul nu a fost incheiat cu respectarea conditiilor legale si anume :
-prin actiune de anulare pentru pret nesincer si neserios
-prin actiune in simulatie,avand in vedere ca pretul tranzactiei este sub pretul pietei,este posibil sa existe un alt act simulat intre parti .
Ar mai posibil ca actul sa fie chiar o donatie simulata .