avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... bilant 2009
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

bilant 2009

daca o firma n-a avut activitate in 2009, la formularul 20 nu se scrie nimic. ca atare in formularul 30 rand 1 si 2 nu apare nimic. asta e eroarea care imi apare . ce trebuie sa fac? in anii precedenti a fost cu pierdere. multumesc
#-o
Cel mai recent răspuns: adelamoldovan1971 , utilizator 12:17, 1 Mai 2010
Treceti zero in formularul 30.
In mesajul de eroare va spune programul ce coloane si randuri nu se coreleaza , eu inteleg ca 2009 este fara activitate , dar , daca in 2008 a avut activitate , pe coloana 1 a formularului 10 si 20 , aveti cifrele de la 31.12.2008 de preluat , ce bateti campii cu formularul 30 , in afara de randul 1 si 2 ( unde genereaza singur daca ai profit sau pierdere)nu are nici o legatura cu veniturile !
Adela , daca te pot ajuta , trimite-mi balanta la tel/fax :0244 519521 (in atentia d-nei Cupsa )si se rezolva , dar repede , ca maine este vineri si acesta este faxul de la serviciu , apoi , ma suni pe acelas nr. si stabilim cum iti trimit o ciorna a bilantului .
ps.
sper ca nu te superi ca-ti spun pe nume , dar cred ca sunt cu mult mai in varsta decat tine .
Noapte buna.
Daca nu ai nici o cifra pe rulaje formularului 10 si 20 coloana 2 , la randul 1(coloana 1) din formularul 30 trebuie sa scrii cifra 1
ELENA CUPSA a scris:

...ce bateti campii...

Campii nu ii bate nimeni...

Sunt doua aspecte:
1. Firma este infiintata in 2009 si nu a avut activitate. In aceste conditii nu trebuie intocmit bilant. Trebuia depusa declaratia de neactivitate.
2. Firma este infiintata inainte de 2009 si in 2009 nu a avut actvitate. In acest caz, firma inregistreaza automat o pierdere provenind din impozitul minim datorat in cursul anului 2009. Aceasta pierdere apare:
codul 10 rd. 32
codul 20 rd. 18 (preluata automat in rd. 20)
codul 30 rd. 02
Nu exista firma infiintata inainte de 2009, care in conditiile in care nu a avut activitate sa nu inregistreze pierdere in 2009.

Cred ca varsta nu scuza utilizarea unor expresii cel putin ciudate.

Alte discuții în legătură

Probleme la bilant rodia rodia Am fost la onrc sa depun un bilant pt.o firma suspendata de 2 ani. Mi-a dat eroare in programul de preluare la onrc-ului la formularul 30(la nr.unitati). Si, ... (vezi toată discuția)
Bilant 30.06.2010 adelamoldovan1971 adelamoldovan1971 am o firma cu activitate suspendata.am facut bilantul. in F 20 imi apare total venituri, total cheltuieli , profit, pierdere 0. in F 30 la rd 1 apare unitati ... (vezi toată discuția)
Eroare depunere bilant online celeterm celeterm Imi apare urmatoarea eroare cand depun bilantul online: Fisierul depus nu este un document valid - Eroare PDF. Fisier completat eronat sau fisier alterat. ... (vezi toată discuția)