avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

va rog ajutati-ma

buna ziua. am o problema cu un vecin care mi-a distrus caruciorul copilului parcat in casa scarii pt o noapte. as dori sa stiu in ca masura poate fi tras la raspundere. mentionez ca pretul caruciorului e de 4oo euro .

acelasi vecin a sapat sub scarile de la parterul blocului, facandu-si un beci eprsonal, neavand alte acte pt el decat niste semnaturi de la vecini luate acum multi ani (cand de fapt si-a facut si beciul). in ce masura si unde ar trebui sa ma duc sa contest aceasta, astfel incat sa fie impiedicat sa mai detina acel beci personal in care isi parcheaza motocicleta. ne deranjeaza si cu zgomtotul pe care il produce si cu faptul ca monopolizeaza casa scarii, pedepsindu-ma si pe mine asa dur ca am parcat o singura noapte caruciorul in scara.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:35, 30 Aprilie 2010
deci doamna bianca in legatura cu caruciorul aveti timp 60 zile ca sa il dati in judecata pentru distrugerea bunurilor personale numai exista o problema ca caruciorul era in fata usi seara deci nu sunt sigur daca se vor putea lua masuri

si in legatura cu beciul sapat sub scarii ati putea depune o reclamatie impreuna cu administratorul locuintei la tribunal sau o sesizare la politie
mai degraba la ISC (inspectoratul de stat pentru constructii) ;)
In bloc nu aveti asociatie de proprietari?
In privinta caruciorului, chemati politistul de proximitate care are atributii in medierea conflictelor intre vecini si constatarea contraventiilor. El va poate indruma ce aveti de facut in continuare.

In privinta beciului de sub scari....in mod normal ar fi trebuit sa se sesiseze conducerea asociatiei si aceasta sa se implice.
Dv. puteti sa-l reclamati la primaria de care apartineti la serviciul Disciplina in constructii.
jeanai.benjamin a scris:

deci doamna bianca in legatura cu caruciorul aveti timp 60 zile ca sa il dati in judecata pentru distrugerea bunurilor personale numai exista o problema ca caruciorul era in fata usi seara deci nu sunt sigur daca se vor putea lua masuri

CARUCIORUL ERA PARCAT IN SPATELE USII DE INTRARE LA BLOC, LA O DISTANTA DE 2 METRII DE BECIUL LUI. NU INCOMODA IESIREA NIMANUI DIN SCARA, SI EL PUTEA IESI BINE MERSI CU MOTORETA DACA VROIA. ERA PARCAT IN SPATELE USII IMOBILE DE IESIRE DIN CASA SCARII.

si in legatura cu beciul sapat sub scarii ati putea depune o reclamatie impreuna cu administratorul locuintei la tribunal sau o sesizare la politie
ADMINISTRATORUL CAREI LOCUINTE?
elga50 a scris:

In bloc nu aveti asociatie de proprietari?
In privinta caruciorului, chemati politistul de proximitate care are atributii in medierea conflictelor intre vecini si constatarea contraventiilor. El va poate indruma ce aveti de facut in continuare.

In privinta beciului de sub scari....in mod normal ar fi trebuit sa se sesiseze conducerea asociatiei si aceasta sa se implice.
Dv. puteti sa-l reclamati la primaria de care apartineti la serviciul Disciplina in constructii.

CU CE MA POATE AJUTA ASOCIATIA DE LOCATARI? EL E SEF DE SCARA. IAR VECINUL CARE E PESTE TOT BLOCUL, SI CARE INCASEAZA CONSUMUL A RAMAS NUMAI STUPEFIAT LA CE A PUTUT FACE SI A ZIS CA O SA II SPUNA. PE MINE ASTA NU MA INCALZESTE. AS PUTEA SA IMI RECUPEREZ BANII PE CARUCIOR, DACA NU AM MARTORI CA EL A DISTRUS? NUMAI CA L-A AVERTIZAT DE SEARA PE SOTU SA IL IA DE ACOLO.

Alte discuții în legătură

Va rog un ajutor bianca26 bianca26 Un vecin mi-a deteriorat caruciorul copilului parcat peste noapte in casa scarii, periclitand siguranta copilului meu in momentul in care , neobservand in ... (vezi toată discuția)
Vecină cu multe pisici la bloc nick5roo nick5roo Bună ziua. După cum spune și titlu, am o vecină la bloc care are peste 15 pisici și doi câini. Îi hrănește în fața scării cu hrană pentru pisici ... (vezi toată discuția)
Pivnita din subsolul blocului dido10 dido10 Bună ziua.Îmi cer scuze dacă nu am postat mesajul în locul cuvenit. Sunt nou pe aceste forum. Anul trecut am achiziţionat un apartament, iar fostul ... (vezi toată discuția)