avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu fara plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu fara plata

In cazul in care o pers este in concediu fara plata, angajatorul poate refuza sa ii completeze adeverinta de venit? Unde se reflecta acest lucru(fluturas, salariu, carte de munca)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:49, 30 Aprilie 2010
1.Angajatorul este obligat, in temeiul art. 34 alin. (5) coroborat cu art. 40 lit. h) din Codul muncii, sa va elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat. Daca angajatorul refuza eliberarea acestor documente, puteti sesiza ITM. Angajatorul poate fi sanctionat contraventional de catre inspectorii de munca.
2.Concediul fara plata se aproba de angajator in baza cererii angajatului, diminueaza zilele de concediu de odihna la care angajatul are dreptul intr-un an calendaristic.
3. Evident, fiind concediu fara plata, acest lucru se reflecta in diminuarea salariului tarifar proportional cu zilele de concediu fara plata.
4. In cartea de munca anagajatorii scriu, la incetarea activitatii, de zile de concediu fara plata sau nr de zile de absente nemotivate.
1. Depinde la ce foloseste adeverinta.
2. Daca adeverinta este pentru banca cuprinde si veniturile dvs. pe ultimele luni. Si daca sunteti in CFP inseamna ca nu aveti venituri in lunile respective.
3. Daca adeverinta este numai pentru a adeveri ca sunteti salariat undevasepoate elibera dar se si poate scrie in aceasta ca in perioada de la... la... ati fost in CFP.
4. Faptul ca sunteti in CFP este reflectat, prin declaratiile lunare ale angajatorului,
la Pensii, Sanatate si Somaj unde nu se platesc contributiile lunare si nu aveti stagiu de cotizare (vechime) pentru pensie, sanatate si somaj.
5. Asadar angajatorul va poate elibera adeverinta dar va scrie in ea ca nu aveti venituri fiind in CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinta vechime lg 263/2010 androneoana androneoana Buna ziua. Va rog sa ma lamurit in legatura cu golurile de productie, absente nemotivate, C.F.P. In adeverintele pe care le eliberam fostilor salariati ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi pot avea in asemenea conditii? C.Geta C.Geta buna ziua.m-am mutata de cateva luni in alt judet.m-am angajat la o societate care la cererea mea,in data de 28.02.2009 mi-a incheiat cm cu art 65 aliniatul 1 ... (vezi toată discuția)
Majorare retributie decret 46/1982 vmarculet vmarculet decret 46 din12-02-1982 din anul 1984 (anul angajarii) pina in mai 1989 am primit luna de luna o suma fixa lunara cuprinsa intre 175-140 lei, denumita ... (vezi toată discuția)