buna ziua.m-am mutata de cateva luni in alt judet.m-am angajat la o societate care la cererea mea,in data de 28.02.2009 mi-a incheiat cm cu art 65 aliniatul 1 pentru ca eu sa am dreptul la indemnizatia de somaj.apoi am aflat ca societatea respectiva nu imi platise contributia pentru asig sociale,si,pentru a beneficia de indemnizatia de somaj am platit eu. sunt in somaj,dar am aflat ca sunt insarcinata.teoretic ar trebui sa nasc in decembrie.eu m-am angajat la societatea respectiva in 18.11.2008.de atunci si pana in 28.02.2009 am avut 8 zile de cfp in luna ianuarie ....am inteles ca ni-ar fi facut si acte aditionale in luna februarie prin care ne miscora norma la 4ore /zi.eu nu am semnat asa ceva dar...ma voi duce sa fac o reclamatie la itm in acest sens.inainte de 18.11.2008 am lucrat in alt judet din 15.05.2006-18.11.2008/
spuneti-mi ce sanse am sa indeplinesc cele 12 luni de stagiu de cotizatie.am inteles ca am dreptul si la 45 de zile de concediu medical dupa nastere.multumesc,o zi buna.
cum adica ati platit dvs contributia?? unde ati platit-o?? cand ati plecat de la societate, vi s-a eliberat carnetul de munca. scrie pe el ceva de reducere program de lucru? dar in adeverinta pe care v-au eliberat-o pentru dosarul de somaj? Chiar daca angajatorul nu plateste contributiile la zi ale salariatului acesta tot beneficiaza de somaj.
In mod normal beneficiati de concediu crestere copil daca acele 8 zile de concediu fara plata din ianuarie nu depasesc jumatate din numarul de zile lucratoare din luna respectiva. Aveti, in calitate de somer, toate drepturile pe care le are si o mamica salariat (concediu prenatal si lauzie total 126 zile).
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului trebuie sa realizati venituri profesiobnale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Sunt asimilate acestor venituri si indemnizatia de somaj.
Chiar daca in luna ianuarie ati avut 8 zile de concediu fara plata, indepliniti conditiile legale pentru a beneficia de indemnizatie.
cum adica ati platit dvs contributia?? unde ati platit-o?? cand ati plecat de la societate, vi s-a eliberat carnetul de munca. scrie pe el ceva de reducere program de lucru? dar in adeverinta pe care v-au eliberat-o pentru dosarul de somaj? Chiar daca angajatorul nu plateste contributiile la zi ale salariatului acesta tot beneficiaza de somaj.
In mod normal beneficiati de concediu crestere copil daca acele 8 zile de concediu fara plata din ianuarie nu depasesc jumatate din numarul de zile lucratoare din luna respectiva. Aveti, in calitate de somer, toate drepturile pe care le are si o mamica salariat (concediu prenatal si lauzie total 126 zile).
contabila mi-a dat o foaie de varsamant,am fost si am platit la trezorerie.
pe cartea de munca nu scrie nimic de reducerea programului...cartea de munca am luat-o inainte de a merge la contabila sa cer adeverinta
adeverinta mi-au eliberat-o pentru lunile noeimbrie,decembrie si ianuarie...
in luna ainuarie au fost 20 vde zile lucratoare.eu aveam doar 8 de cfp.
am facut o sesizare scrisa la itm
astept raspuns pentru toate problemele legate de programul de lucru...inclusiv faptul ca nu am semnat decat un singur stat de plata...cel de pe ianuarie 2009
in cele din noi 2008 si decembrie 2008 nu apream..desi am inregistrat personal contractul de munca la itm
multumesc.o zi buna,la revedere