Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata in 6 luni si de la 4 luni si jumatate sunt in concediu fara plata. Mentionez ca la data nasterii as fi avut doar 10 luni lucrate si nu as fi beneficiat de concediu ingrijjire copil. Totusi, in perioada in care sunt in concediu fara plata la firma X (din 13 oct pana la 31 dec 2008, urmand ca de la inceputul lui ianuarie sa pot intra in concediu prenatal), mi-am facut o angajare cu 2 h/zi la un prieten la care as fi vrut sa renunt in momentul in care intram in prenatal la firma X... Astazi medicul de familie mi-a spus ca pentru a putea sa imi dea concediu prenatal are nevoie de adeverinta de la firma din care sa rezulte ca imi sunt platite asigurarile, ori in situatia in care in utlimele 2 luni si ceva firma nu a mai platit nimic pt mine, ma indoiesc ca imi va da aceasta adeverinta... Si atunci mai pot beneficia de cele 126 de zile de concediu de maternitate??
Din cate stiu eu la calculul indemnizatiei pe aceste zile se iau veniturile pe ultimele 6 luni, dar eu le-am cotizat la firme diferite... cum sa procedez in acest caz?
Ar mai fi varianta de a intra in prentatal de la firma unde sunt incadrata cu 2h/zi, in timp ce dincolo sa imi dau demisia? Ce presupune intrarea intr-un astfel de concediu pt angajator?multe hartii?agitatie multa?
Va multumesc mult si astept raspunsurile dumneavoastra.
Chiar daca sunteti in prezent in concediu fara plata societatea va poate elibera o adeverinta din care rezulta ca sunteti salariata cu data incadrarii si se face mentiunea ca aceasta a platit contributia pentru sanatate. Aceasta adeverinta o puteti depune si eliberata de societatea la care aveti CIM cu timp partial , adeverinta pentru medicul de familie nu conteaza daca este eliberata de societatea la care aveti norma intreaga sau timp partial. Concediu prenatal si post natal va fi platit de ambele societati.
Multumesc mult de raspuns. Bun, medicul de familie imi va da certificatul de concediu, pot sa merg cu el doar la firma unde am norma intreaga?pentru ca dincolo vreau sa renunt. ar fi ceva probleme la casa de sanatate??
si inca o intrebare: cine calculeaza indemnizatia pe care o voi primi in aceste 126 de zile?firma la care sunt angajata sau casa de sanatate?intreb pt ca daca va calcula firma, aceasta va lua in calcul doar veniturile realizate acolo, nu si la firma unde am fost angajata cu 2h(cred). Astept raspunsuri. Va multumesc
Doar daca depuneti certificatul medical la ambele societati veti beneficia de o indemnizatie mai mare, fiind platita de ambele societati. Daca depuneti doar la o societate, asa cum bine ati sesizat, aceasta va fi calculata doar din baza de calcul a societatii respective, nu se calculeaza de catre casa de sanatate.
Anunt prenatal
hela
Va rog frumos,am si eu o nelamurire in ceea ce priveste concediul de maternitate,mai exact daca exista un termen stabilit de lege in care trebuie sa anunt ... (vezi toată discuția)