avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari sociale

Buna ziua, lucrez la o firma pe postul de operator dispecer. Sunt insarcinata in luna a 5-a si am aflat inca din luna a 4-a ca firma si-a schimbat denumirea. La ITM figurez pana in luna ianuarie 2015 cu contributiile sociale declarate la stat. Contractul la firma unde au fost declarate contributiile este incheiat in data de 11.06.2015. Contractul pe firma noua este inregistrat la ITM cu data de 05.06.2015 insa eu nu l-am semnat. Pot beneficia de prenatal si de indemnizatia pentru cresterea copilului? Pot sa ii oblig cumva printr-un concediu medical sa imi declare contributiile catre casa de sanatate?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:46, 25 Iunie 2015
La ITM figurez pana in luna ianuarie 2015 cu contributiile sociale declarate la stat.

Nu aveti cum sa figurati la ITM cu asa ceva. Contributiile sociale nu se declara la ITm.
La ITM se poate verifica data inceperii activitatii , data incetarii activitatii, daca aveti sau nu c.i.m. transmis in REVISAL.

Contractul pe firma noua este inregistrat la ITM cu data de 05.06.2015 insa eu nu l-am semnat.

Daca doriti semnati c.i.m. , chiar daca acesta a fost transmis in REVISAL. In prezent, aveti un c.i.m. nevalabil d.p.d.v. al efectelor juridice care le produce.

Pot beneficia de prenatal si de indemnizatia pentru cresterea copilului? Pot sa ii oblig cumva printr-un concediu medical sa imi declare contributiile catre casa de sanatate?

Singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata.

In cazul in care nu sunt platite contributiile de catre firma mai pot beneficia de prenatal?
1. Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) trebuie ca angajatorul sa plateasca cota de contributie de 0,85% pentru concedii si indemnizatii.

2. - Puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) si de indemnizatia aferenta lui chiar daca angajatorul nu a platit contributiile la pensie, sanatate si somaj.
- Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiilor Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, sunt angajata la o firma care aproape este in faliment,are datorii mari la finante etc.Acum am aflat ca sunt gravida.Intrebarea mea este daca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)