avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru boala obisnuita dupa concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru boala obisnuita dupa concediul postnatal

Buna ziua,

Am o intrebare la care sper ca DVS veti avea raspunsul. Anul trecut in luna Noimebrie am pierdut copilul la nastere. Am fost in concediu postnatal pana la sf lunii Ianuarie, cand cf legii, se implineau cele 126 de zile de concediu pt lauzie.
Din pacate, locul meu de munca a fost restructurat, iar propunerile angajatorului au fost mult sub nivelul pregatirii mele.
Am dreptul sa imi iau concediu medical, dupa aceste 126 de zile de concediu pre/postnatal? Am nevoie de avizul medicului de medicina muncii? Care este procedura?

Multumesc in avans pentru raspunsurile DVS,
Alina
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:02, 15 Martie 2012
1. Puteti lua concediu medical daca medicul dvs. de familie sau medicul specialist considera ca este necesar.

2. Medicul de medicina muncii intervine numai atunci cand diagnosticul va impiedica sa va exercitati atributiile din fisa postului si va declara inapt sau inapt temporar pentru postul respectiv.
@Alina,,

Care este statutul dvs. in prezent,spuneti ca vi s-a restructurat locul de munca,mai sunteti inca angajata la acea unitate?Daca nu mai sunteti angajata si nu beneficiati nici de somaj,nu veti obtine concediu medical,pt. ca nu mai sunteti asigurata pt. concedii si indemnzatii de boala.
Daca sunteti inca angajata,veti putea benefica de cm pt. boala obisnuita,daca sunteti in situatia de a necesita acest concediu,pt. ca durata concediului de 126 de zile nu se include in durata concediului de boala.
Va prezentati la medicul de familie,cu adeverinta de la angajator din care sa rezulte nr. de zile de prenatal,respectiv postnatal de care ati beneficiat,in vederea eliberarii cm.
Multumesc mult pt raspunsuri. Momentan sunt inca angajata a societatii. Cei de la Resurse umane chiar m-au rugat sa mai stau in concediu medical, cat mai mult posibil, astfel incat sa-mi gaseasca ceva care sa mi se potrivesca. Nu aveau de unde sa stie ca se va intamla ce s-a intamplat.

Ideea este ca pe adeverinta pentru medicul de familie, scrie ca in ultimele 12 luni, am beneficiat de 126 de zile de concediu medical, fara sa scrie daca a fost concediu de maternitate sau de boala obisnuita.

Prezentati celor de la resurse umane prevederea art.ART. 65din Norme60/32/2006;

(1) Durata concediilor pentru tuberculoză, neoplazii, SIDA, a concediilor pentru sarcină şi lăuzie, îngrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului
de muncă şi pentru carantină, precum şi pentru risc maternal nu diminuează numărul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afecţiuni.
(2) Pentru concediile medicale prevăzute la alin. (1), plătitorii de indemnizaţii au obligaţia să elibereze adeverinţe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical aferent fiecărei afecţiuni în parte.

Va vor elibera adeverinta cu specificatia ca ati beneficiat de . cele 126 de zile de c. de maternitate,pre si post natal,cf. reglementartilor de mai sus.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 09 adina ivan adina ivan buna ziua. am si eu o problema si sper ca primesc cateva raspunsuri. cate zile de concediu medical cod 09 (pt crestere copil) pot lua de la medicul de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediile medicale din perioada sarcinii Hellene04 Hellene04 As dori sa-mi spuneti - daca eu sunt in a 30 a saptamana de sarcina, cand pot legal sa intru in concediu prenatal? In baza carei prevederi legale? Si inca ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mai mare de 183 de zile dumitrusimona dumitrusimona Am o mare problema. Am in data de 17.01.2012 183 zile ( zile de concediu medical cumulate in ultimile 12 luni) In cele 183 zile exista si zile de concediu ... (vezi toată discuția)