Buna ziua. As dori sa stiu de cate zile de concediu medical (nu de risc) pot beneficia in total in sarcina date de medicul de familie.
De asemenea, cate zile de concediu medical poate medicul de familie sa acorde o data.
Concediul medical (format din pre-natal si post-natal) are o durata totala de 126 de zile. Acest concediu de maternitate se acorda in baza concediilor medicale, acordate lunar de catre medicul de familie. Durata concediului pre-natal si post-natal poate varia, ele compensandu-se intre ele.
raspuns: in total puteti primi 126 de zile care se impart in doua jumatati, adica 63 de zile prenatal si 63 postnatal. Concediul postnatal ( de lauzie ) nu poate fi mai mic de 42 de zile. Medicul va elibera lunar cate un concediu de maxim 30 de zile
imi cer scuze, cred ca nu m-am exprimat suficient de clar. nu m-am referit la cele 126 de zile de pre si post natal, ci la concediile pe care le pot lua pana la cele 126, pt. incapacitate temporara de lucru
@alin_gon
Concediul pre-natal si post-natal nu este obligatoriu a fi impartit in 2 parti egale. De exemplu, angajata isi poate lua 10 zile de concediu pre-natal si restul de 116 zile concediu post-natal dar intotdeauna cele 42 de zile de concediu de lauzie vor fi obligatorii.