avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de maternitate

De asemenea, in legatura cu concediul de risc maternal de care beneficiez in prezent, mi s-au acordat 30 de zile, dar nu se specifica perioada. Am luat legatura cu centrul medical care mi-a acordat acest concediu si mi-au comunicat ca se mai poate prelungi acest concediu de risc si ma interesa daca il mai pot prelungi pana inainte de data probabila a nasterii, iar dupa nastere sa iau impreuna prenatalul si postnatalul pentru a mai sta acasa cu copilul intrucat dupa aceasta ma voi intoarce la serviciu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 19:35, 28 Februarie 2011
Art.10 alin.2 din OUG nr.96/2003 dispune ca : Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fractionat, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile, de catre medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevazute de legislatia privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Dispozitiile legale prevad ca pentru concediu de maternitate sunt 126 de zile fara a preciza decit ca obligatori sunt minim 42 de zile dupa nastere insa puteti benefiica de intreg concediul daca prelungiti pe cell de ris maternal pina la nastere
Am luat legatura vineri cu centrul medical care mi-au aprobat concediul de risc si mi-au comunicat ca se acorda doar pana in a 63-a zi anterioara datei nasterii, iar prenatalul nu se poate lua dupa nastere.
O sa incerc sa "ma mai bat" cu ei, cu legea pe masa... poate reusesc in vreun fel sa-i convig, daca nu....
Asta era si dorinta mea, pentru a mai sta cu copilul vreo cateva luni dupa ce nasc, intrucat am hotarat ca sotul meu sa stea acasa 2 ani cu copilul. Data probabila a nasterii este 10 mai si eu intentionam sa-mi mai prelungesc concediul de risc pana la sfarsitul lunii aprilie, dupa care apoi sa intru in prenatal si apoi postnatal. Dar nu am cu cine discuta. Toti stiu ca inainte cu 63 de zile trebuie sa intri in prenatal, iar daca nu-l iei, nu mai poti sa beneficiezi de acesta dupa nastere. Voi merge si pe la Directia de asistenta sociala si pe la I.T.M. sa ma lamuresc, poate imi dau vreun raspuns favorabil. Oricum va multumesc pentru raspuns.
Dar sa spunem va voi reusi sa trec peste prenatal, sper sa nu am surpriza sa nu-l mai pot lua dupa nastere. Ca nu m-ar mira sa mi se spuna ca l-am pierdut daca nu l-am luat la timp.

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal dupa nastere? iulia_viorica iulia_viorica In cazul in care va sta sotul in concediul pentru cresterea copilului mama mai are dreptul la concediu de risc maternal dupa nastere, asa cum prevede art.10 ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si leuzie dupa risc maternal andreea georgiana i andreea georgiana i buna am si eu o problema.am avut probleme cu sarcina si am concediu risc maternal.pe data de 24 fac 7 luni si din cate stiu eu ar trebui ca medicul de familie ... (vezi toată discuția)