avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de maternitate

De asemenea, in legatura cu concediul de risc maternal de care beneficiez in prezent, mi s-au acordat 30 de zile, dar nu se specifica perioada. Am luat legatura cu centrul medical care mi-a acordat acest concediu si mi-au comunicat ca se mai poate prelungi acest concediu de risc si ma interesa daca il mai pot prelungi pana inainte de data probabila a nasterii, iar dupa nastere sa iau impreuna prenatalul si postnatalul pentru a mai sta acasa cu copilul intrucat dupa aceasta ma voi intoarce la serviciu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 19:35, 28 Februarie 2011
Concediul pre si post natal poate avea durata maxima 126, cele doua se pot compensa intre ele, cu recomandarea medicului ginecolog, nu este obligatoriu, insa decat concediul de lauzie(post natal) de 42 de zile.Deci, se poate efectua in totalitate dupa nastere, sau fractionat, dar dupa se efectueaza minim42 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal dupa nastere? iulia_viorica iulia_viorica In cazul in care va sta sotul in concediul pentru cresterea copilului mama mai are dreptul la concediu de risc maternal dupa nastere, asa cum prevede art.10 ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si leuzie dupa risc maternal andreea georgiana i andreea georgiana i buna am si eu o problema.am avut probleme cu sarcina si am concediu risc maternal.pe data de 24 fac 7 luni si din cate stiu eu ar trebui ca medicul de familie ... (vezi toată discuția)