avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decrete din 1941
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decrete din 1941

Buna ziua,
Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc...
Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie deoarece zice el nu face obiectul legii 10/2001 ci a fost luat in baza decretelor lege 452 si 832 din 1941.Am tot cautat pana acum si nu am gasit niciunde mentionate aceste acte normative! Poate cineva sa ma ajute cu informatii daca exista asa ceva sau nu ?
Totusi legea 10 face referire la imobilele trecute fizic in prop.statului dupa 6 .03.1945 ,sau la cele trecute in baza unor acte normative emise dupa aceasta data ?
Mentionez asta deoarece terenul meu a trecut fizic la stat in anul 1947 cu toate actele care insoteau aceasta trecere(calcul parcelar,tabel cu suprafete,P.V. de expropiere).Niciunde nu se face referire la acele 2 decrete din 1941...doar ei sustin asta ! In mod normal un decret de expropriere nu se refera la ceva concret avand si anexe ?
P.S. Ma judec cu ei de 5 ani,deoarece mi-au respins notificarea,dar nu aduc nici un act prin care a fost luat de ei,in baza decretelor respectiveX-(...ci doar afirma in tot felul de intampinari !
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:50, 20 Martie 2007
Am la dispozitie un program legislativ dar nu am gasit decretele-lege cerute de dvs.

Oricum, daca ei sustin acest lucru, sa faca ei dovada, nu dvs.

In mare parte, exproprierile s-au facut prin Decretul 92/1950; cautati-va acolo.



solicitati instantei sa ii oblige sa depuna copii de actele normative indicate .....poate sunt doar dispozitii interne ...ale PC dar in mod clar nu sunt decrete legi nu sunt pe nicaieri in programul legislativ.....dar aici nu apar actele cu caracter individual care nu se publica .....
Multumesc celor care mi-au raspuns...Procesul se judeca acum la ICCSJ Bucuresti...Binenteles au declarat ei recurs motivand la fel : AU FOST LUATE IN BAZA UNUI ACT NORMATIV DIN 1941...Daca aceste 2 decrete nu exista ca publicare pot sa emita efecte juridice ?
Ca principiu, nu. De ce spun ca principiu, pt ca regula la noi era ca un act, chiar daca nu era la indemana publicului larg, se aplica, insa de cand cu condamnarea Romaniei la CEDO si din acest motiv, lucrurile s-au mai schimbat....
In motivatia recursului lor apare si data si nr Monitorului Oficial ....52/I din 1941 si 75/III DIN 1941 ! Am si o hartie de la ei prin care mi-au facut o oferta de despagubire cu un pret de 10 ori mai mic decat il au ei in inventar...dar dupa asta s-au razgandit...nu stiu de ce...oricum aceasta hartie ma poate ajuta in instanta ?

Alte discuții în legătură

Decretele lui antonescu vs l 10/2001 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Un teren a trecut fizic in proprietatea Statului Roman in august 1947. In prezent este revendicat pe legea 10/2001, dar autoritatile sustin ca nu face obiectul ... (vezi toată discuția)
Fisa imobilului lipseste din documentatia de expropriere Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Va rog sa-mi spuneti ce informati necesare reconstituirii dreptului asupra unei proprietati,conf. legii 10 / 2001, s-ar fi gasit in fisa imobilului ? Ma ... (vezi toată discuția)
Expropriere casa StefanL61 StefanL61 Buna ziua Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai ... (vezi toată discuția)