avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decrete din 1941
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decrete din 1941

Buna ziua,
Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc...
Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie deoarece zice el nu face obiectul legii 10/2001 ci a fost luat in baza decretelor lege 452 si 832 din 1941.Am tot cautat pana acum si nu am gasit niciunde mentionate aceste acte normative! Poate cineva sa ma ajute cu informatii daca exista asa ceva sau nu ?
Totusi legea 10 face referire la imobilele trecute fizic in prop.statului dupa 6 .03.1945 ,sau la cele trecute in baza unor acte normative emise dupa aceasta data ?
Mentionez asta deoarece terenul meu a trecut fizic la stat in anul 1947 cu toate actele care insoteau aceasta trecere(calcul parcelar,tabel cu suprafete,P.V. de expropiere).Niciunde nu se face referire la acele 2 decrete din 1941...doar ei sustin asta ! In mod normal un decret de expropriere nu se refera la ceva concret avand si anexe ?
P.S. Ma judec cu ei de 5 ani,deoarece mi-au respins notificarea,dar nu aduc nici un act prin care a fost luat de ei,in baza decretelor respectiveX-(...ci doar afirma in tot felul de intampinari !
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:50, 20 Martie 2007
Am gasit decretele...D.L.452/1941 se refera la autorizarea CFR de a purcede la constructia caii ferate Buc Craiova , iar 832/1941 spune asa,citez : se declara de urgenta in interes national constructia cai ferate Buc Craiova precum si exproprierile pt realizarea acesteia ! Nimic care sa faca trimitere la terenul meu!!! Ce spuneti ? Nu sunt decrete de expropriere...asa spun ei...am vazut in M.O. din 1941 si cum arata un decret de expropriere...: SE EXPROPRIAZA IN INTERES NATIONAL URMATOARELE SUPRAFETE DE TEREN CARE SUNT SPECIFICATE IN ANEXE !!!
Eu nu sunt un expropriat doar pentru faptul ca exista o lege care reglementeaza exproprierea (cum e bunaora si cazul actualei Legii 33/1994). Pentru a ajunge sa fiu un expropriat mai trebuie sa existe si un act (de regula individual) in aplicarea acestei legi. Si daca un asemenea act ar exista in cazul meu eu nu devin expropriat de la data aparitiei legii, ci de la data la care actul care ma priveste pe mine isi produce efectele ....(in cazul dvs., chiar daca se dovedeste legatura cu acel decret, dvs sunteti expropriat in 1947 si nu in 1941).
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2007
romascanu, moderator
Multumesc mult....se aplica L.10/2001 IN cazul meu ? Inca o data multumesc !
Nu poate nimeni sa imi spuna ceva clar ?:(
Banuiesc ca notificare pe care ti-au respins-o era formulata pe Legea 10. Si daca te si judeci de vreo 5 ani in contestatia formulata potrivit Legii 10 impotriva deciziei de respingere....se pare ca da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decretele lui antonescu vs l 10/2001 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Un teren a trecut fizic in proprietatea Statului Roman in august 1947. In prezent este revendicat pe legea 10/2001, dar autoritatile sustin ca nu face obiectul ... (vezi toată discuția)
Fisa imobilului lipseste din documentatia de expropriere Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar Va rog sa-mi spuneti ce informati necesare reconstituirii dreptului asupra unei proprietati,conf. legii 10 / 2001, s-ar fi gasit in fisa imobilului ? Ma ... (vezi toată discuția)
Expropriere casa StefanL61 StefanL61 Buna ziua Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai ... (vezi toată discuția)