avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decretele lui Antonescu vs L 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decretele lui Antonescu vs L 10/2001

Un teren a trecut fizic in proprietatea Statului Roman in august 1947. In prezent este revendicat pe legea 10/2001, dar autoritatile sustin ca nu face obiectul legii 10 deoarece terenul in cauza a fost expropriat in baza unor decrete lege din 1941.
Acele decrete nu sunt decrete de expropriere, ci doar proclama de interes national lucrarile si exproprierile ulterioare necesare constructiei unei cai ferate.
Precizez ca planul de expropieri si calculul terenurilor a fost facut in anul 1947, fara nici cea mai vaga trimitere la decretele invocate de autoritati .
Deci ???

Alte discuții în legătură

Decrete din 1941 golanski golanski Buna ziua, Nu stiu daca e sectiunea potrivita dar am foarte mare mare de ajutor si sper sa il primesc... Am un teren pe care CFR-ul nu vrea sa mi-l restituie ... (vezi toată discuția)
Prescriere decret neaplicat luminita -severa luminita -severa prin decret nr. 493/1954 se prevede exproprierea proprietarului, apoi prin alt decret din 1955, alocarea lotului expropriat ca loc de casa unui alt cetatean. ... (vezi toată discuția)
Alba[neagra, continuare... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar o scrisoare gasita in corespondenta parintilor,din '70-'71,in care varul tatalui facea oferta pentru a fi despagubit cu o suma de bani,astfel ca intreaga ... (vezi toată discuția)