avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt ? sau tilharie ? Sau nimic ? speta f. f. grea ! ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt ? sau tilharie ? Sau nimic ? speta f. f. grea ! cine poate da un sfat ? Va rugam din suflet !

Am o cunostiinta-in virsta de 34 ani bonlav mintal ( Retard mintal accentuat ) Handicap gr.1- Dupa ce parintii lui au murit un var al acestuii bonlav la luat chipurile sa-l ingrijeasca ! cerind sa fie asistentul personal al acestuia. Baiatul bonlav care avea domiciliul stabil in Bucuresti a fost mutat in provincie unde iau fost transferate actele-medicale Primind toate drepturile de pers.cu handicap.Acest baiat bonlav are un apartament in Bucuresti- Care a fost inchiriat de persoana care avea grija de el.Persoana care avea grija de el era in acte o femeie casatorita.Sotul acesteia ia inchiriat apartamentul din Bucuresti.Beneficiind lunar de circa 300 euro.Inchirierea a fost facuta fara documente legale.
In interval de 2 ani de zile sotul sistentei personale a luat chiria dar si indemnizatia de persoana cu handicap+ chiria .Indemnizatia de handicapat o lua mergind cu buletinul celui bonlav la postar.Postarul dadea banii lua datele din buletinul celui bonlav.De semnat semna Acest var.Dar semna cu numele bonlavului.La bonlav nu ajungea decit bataie si atat.Pe perioada cit a stat la acest om var de al lui. Varul a avut grija de acest bonlav. amers la domiciliul din bucuresti si ia luat cu forta mai multe bunuri din apartament ( Inainte de inchirierea apartamentului ) Cu forta dupa spusele celui bonlav chiar i sa pus cutitul la git.
Precizez ca acest bonlav mai are pe linga bucuresti o casa- si din acasta casa iau fos luate mai multe bunuri. Bunuri pe care se afla la cel ce normal trebuia sa aiba grija de acest bonlav. Numai ca dupa aproape 2 ani de zile satul de batai si rele tratamente bonlavul a fugit de la acest var. A venit la mine.Eu l-am dus imediat la politie si am anuntat autoritatile.despre acest caz.
Familia care il luase sa aiba grija de el a mers fuga si ea si a anuntat ca acesta a fugit si totodata si-a reziliat contractul de asistent personal persoana cu handicap.
Din relatarile acestui tinar handicapat reiese ca:Ia fost inchiriat apartamentul+ ca impotriva vointei lui iau fost luate bunuri din cele 2 imobile.+ fatul ca banii erau dati sotului asistentei personale. Am reclamat politiei, Politistul care se ocupa de caz la anuntat pe faptuior ca impotriva lui sa deschis un dosar penal. Am vorbit la telefon cu politistul care mia relatat,citez: Am vorbit cu faptuitorul acesta a recunoscut ca lucrurile si bunurile luate din cele 2 case sunt la el .. Si ca le va da politiei ,care se ocupa de caz.. Dar nu a recunoscut ca au fost luate cu forta. ( LUCRURI ) ARAGAZ- TELEVIZOR -AUR- CIT SI ALTELE. . Acum persoana ( faptuitorul- Ameninta ca ne va face plingere penala pentru calomnie- si denunt calomnios. si ca va cere daune... celui bonlav. Este cuvintul lui impotriva acestuii tinar bonlav - dar care povesteste cu lux de amanunte cele intimplate si terorile la care era supus.Aceasta persoana cu handicap desii sau luat bani dupa urma lui. Are probleme-Dupa decesul mamei lui nu i sa facut succesiunea ( Datorie 18 milione) i sa taiat curentul de la casa din provincie-Deoarece nu sa platit. datorii in jur de 20 milione. Nu i sa platit impozitul la apartamentul din Bucuresti-Datorii de 2 miloane+penalizarile zilnice.
Spuneti-mi va rog pe cine o sa creada legea? pe acest tinar bonlav sau pe acest om care timp de 2 ani si-a batut joc de el ..? Ce trebuie facut ?
Am anuntat toate autoritatile dar nimeni absolut nimeni nu face nimic.
Cel mai recent răspuns: nephyu , utilizator 12:14, 5 Mai 2010
Persoana cu handicap nu poate fi acuzata de nimic deoarece se prezuma ca nu are discernamant.
Formulati sesizari la autoritatea tutelara pe raza teritoriala a careia locuieste si la Secretariatul de Stat pentru Handicapati si solicitai-le sprijinul. Explicati situatia in scris,in cazul in care puteti dovedi cele aratate
Anuntati presa locala si centrala despre acest situatii si solicitati ajutorul.
persoana care il avea in grija pe baiatul bolnav de handicap poate fi acuzata de gestiune frauduloasa
posibil ca persoana care il avea in grija pe bolnav sa fie acuzat de gestiune frauduloasa in concurs cu tortura (267^1) si cu fals privind identitatea (293)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap -furata si pacalita de sotul asistentei sociale-angajata de primarie--ajutati cu un raspuns- drept penal ! doderosandro doderosandro O persoana cu handicap sever ( retard mental ) care dupa moartea parintilor a fost luata din Bucuresti unde avea un apartament mostenit. A fost dusa in ... (vezi toată discuția)
Cerem sfatul unui avocat penalist ? doderosandro doderosandro O persoana cu handicap sever ( retard mental ) care dupa moartea parintilor a fost luata din Bucuresti unde avea un apartament mostenit. A fost dusa in ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? politia tergiverseaza un dosar penal ! dorudoru dorudoru Am un frate vitreg numai de tata- Actualmente tatal meu cit si mama sa sunt decedati .Fratele, bonlav ( handicap grav ) Diagnostic : Intirziere mintala ... (vezi toată discuția)