avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revizuire sau Contestatie in anulare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revizuire sau Contestatie in anulare?

Pentru revizuirea in parte a unei decizii intr-un conflict de munca cum formulezi cererea ... sa fie schimbata .. as vrea un exemplu de cerere de revizuire facuta intr-o speta prin care se cere revizuirea doar a unei parti dintr-o decizie pronuntata de Curtea de Apel. Prin decizia a carei revizuire se cere: 1. dispozitivul deciziei cuprinde dispozitii ce nu pot fi duse la indeplinire (sunt obligat sa platesc drepturi banesti unui salariat pentru o perioada in care nu era angajat la societatea mea!!); 2.s-a dat mai mult decat s-a cerut; 3.decizia este contrara altei decizii date de aceeasi instanta in aceeasi cauza
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 30 Aprilie 2010
Pentru a formula o cerere de revizuire sau contestatie in anulare trebuie sa va incadrati intr-una din situatiile prevazute de art. 322 sau 317, 318 c.pr.civila. Nu puteti promova o cale extraordinara de atac, daca sunteti nemultumit solutia pronuntata pe fondul problemei. Daca totusi doriti, se poate promova o asemenea cale de atac... insa rezultatul va fi 0.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
Pai se incadreaza din moment ce reclamantul a cerut drepturi salariale din anu 2008 si i s-au acordat din anul 2007 cand lucra la alt angajator . asta cred ca se incadreaza la art.322 alin (2). In plus, in acelasi dosar mai exista o decizie prin care se respinge o parte din solicitarile reclamantului. Prin aceasta decizie cauza a fost trimisa spre rejudecare insa doar pentru jumatate din perioada de timp pt care se cer drepturile; pt cealalta jumatate, instanta de recurs a mentinut hotararea primei instante prin care s-a respins cererea reclamantului; la rejudecare, tribunalul a respins cererea, reclamantul a facut recurs iar instanta de recurs i-a acordat drepturi in plus decat cele care faceau obiectul cererii. Astfel, avem doua hotarari date in aceeasi cauza de aceeasi instanta care sunt potrivnice. asta cred ca se incadreaza la art 322 alin7. Intrebarea e, cu formulez cererea . concret.
Potrivit art.323 C.proc.civ,, cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere. In cazul art. 322 pct. 7, cererea de revizuire se va indrepta la instanta mai mare in grad fata de instanta sau instantele care au pronuntat hotararile potrivnice. Cand cele doua instante care au dat hotararile potrivnice fac parte din circumscriptii judecatoresti deosebite, instanta mai mare in grad la care urmeaza sa se indrepte cererea de revizuire va fi aceea a instantei care a dat prima hotarare.

Pentru un model de cerere de revizuire vedeti acest link
[ link extern ]
Mesaj reeditat
@ claudiu84

Data post: Vineri, 30 Aprilie 2010, 10:58
Subiect: Cerere de revizuire - conflicte de munca
1.Cererea de revizuire a unei decizii pronuntate in recurs intr-un conflict de munca - drepturi banesti, se timbreaza? Eu stiu ca cererile in materie de dreptul muncii nu se timbreaza...
2.Pentru revizuirea in parte a unei decizii intr-un conflict de munca cum formulezi cererea ... sa fie schimbata .. as vrea un exemplu de cerere de revizuire facuta intr-o speta prin care se cere revizuirea doar a unei parti dintr-o decizie pronuntata de Curtea de Apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire - motive, etc. claudiu84 claudiu84 Daca formulezi o cerere de revizuire in care sunt invocate motivele mentionate la pct.1, 2 art.322 Codpr.civ dar si pct.7 al aceluiasi articol, ce soliciti: ... (vezi toată discuția)
In ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? bensilili bensilili in ce cazuri se poate face cerere de revizuire a unei hotarari pronuntate in recurs? (vezi toată discuția)