avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de revizuire - motive, etc.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de revizuire - motive, etc.

Daca formulezi o cerere de revizuire in care sunt invocate motivele mentionate la pct.1, 2 art.322 Codpr.civ dar si pct.7 al aceluiasi articol, ce soliciti: anularea hotararii atacate, schimbarea hotararii ??
Cel mai recent răspuns: claudiu84 , utilizator 16:02, 20 Mai 2010
anularea...
Raspunsul la intrebarea dvs il da prevederile art. 327 cod procedura civila.
"Daca instanta incuviinteaza cererea de revizuire, ea va schimba, in tot sau in parte, hotararea atacata, iar in cazul hotararilor definitive potrivnice, ea va anula cea din urma hotarare. Se va face aratare de hotararea data in revizuire, in josul originalului hotararii revizuite."
Va rog sa ma lamuriti :
1. in cazul asta fac doua cereri, una catre ICCJ si una catre Curtea de Apel, sau numai una singura (e vorba de doua decizii ale Curtii de Apel)?
2. Decizia potrivnica nu este in totalitate potrivnica ci numai in parte in sensul ca a mentinut autoritatea de lucru judecat pentru o perioada iar pentru perioada ramasa a trimis cauza spre rejudecare. Dupa rejudecare s-a facut iarasi recurs, iar instanta de recurs s-a pronuntat pentru toata perioada fara sa tina cont de autoritatea de lucru judecat din prima decizie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti eugen82 eugen82 Intr-un dosar cu trei reclamanti, acestia au solicitat paratei pretentii, aceeasi suma datorata fiecaruia in parte si avand ca temei fapta ilicita a ... (vezi toată discuția)
Mai exista cale de atac dupa o decizie a inaltei curti de casatie si justitie? Robert Marian Robert Marian Stimati colegi, Ma judec cu Ministerul Apararii privind cheltuielile privind scolarizarea mea. Am fost la Inalta Curte de Casatie si Justitie si mi-am ... (vezi toată discuția)
Hotãrâri potrivnice date de instanþe deosebite, cãi de atac flory1 flory1 Buna seara, litigiu de munca. prima instanta da o hot. a doua, curtea ca instanta de recurs da o hotarare potrivnica. c.p.c spune: conform 322 pct 7, ... (vezi toată discuția)