am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp desi partea meaeste de 700mp dar mai am un act notarial din partea sorei mele pe inca 700mp pot vinde 1400mp fara acordul celorlalti 2 care ramin cu cealalta parte de 1400mp
Daca pe parcela de 1400 de metri sunteti proprietar dvs. si sora de la care aveti procura, il puteti vinde. Daca insa pe cele 2 parcele ca proprietari figurati toti 4, este nevoie de acordul tuturor. Daca acestia nu isi dau acordul, puteti incheia un antecontract de vanzare cumparare si intre timp realizati o iesire din indiviziune.
din cate inteleg nu ati facut un partaj cu privire la terenuri;
in alte cuvinte atat dvs. cat si ceilalti frati sunteti proprietari pe TOATE terenurile;
in concluzie, fara acordul celorlalti NU puteti sa vindeti acel teren;
mai mult, nciun notar nu va face aceasta vanzare;
o solutie ar fi sa faceti impreuna cu sora o promisiune de vanzare iar apoi iesire din indiviziune;
iesirea din indiviziune se poate face si la notariat, impreuna cu toti fratii; numai daca ei nu sunt de acord trebuie sa mergeti la instanta.
Poate s-a facut iesirea din indiviziune daca userul spuna ca l-a parcelat in doua.
Si mai ales ca spune ca la intabulare s-a parcelat.
@aledical
Daca doriti sa vindeti parcela de 1400 pt care aveti imputernicire din partea surorii ( cei 700 partea ei) si aveti intabulare, puteti vinde linistit, fara acordul celorlalti frati.