avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mostenit - conditii pentru vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mostenit - conditii pentru vanzare

am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp desi partea meaeste de 700mp dar mai am un act notarial din partea sorei mele pe inca 700mp pot vinde 1400mp fara acordul celorlalti 2 care ramin cu cealalta parte de 1400mp
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:53, 30 Aprilie 2010
Daca pe parcela de 1400 de metri sunteti proprietar dvs. si sora de la care aveti procura, il puteti vinde. Daca insa pe cele 2 parcele ca proprietari figurati toti 4, este nevoie de acordul tuturor. Daca acestia nu isi dau acordul, puteti incheia un antecontract de vanzare cumparare si intre timp realizati o iesire din indiviziune.
Buna ziua,

din cate inteleg nu ati facut un partaj cu privire la terenuri;
in alte cuvinte atat dvs. cat si ceilalti frati sunteti proprietari pe TOATE terenurile;
in concluzie, fara acordul celorlalti NU puteti sa vindeti acel teren;
mai mult, nciun notar nu va face aceasta vanzare;
o solutie ar fi sa faceti impreuna cu sora o promisiune de vanzare iar apoi iesire din indiviziune;
iesirea din indiviziune se poate face si la notariat, impreuna cu toti fratii; numai daca ei nu sunt de acord trebuie sa mergeti la instanta.

Avocat Boncu
Poate s-a facut iesirea din indiviziune daca userul spuna ca l-a parcelat in doua.
Si mai ales ca spune ca la intabulare s-a parcelat.

@aledical
Daca doriti sa vindeti parcela de 1400 pt care aveti imputernicire din partea surorii ( cei 700 partea ei) si aveti intabulare, puteti vinde linistit, fara acordul celorlalti frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare dupa succesiune un roman un roman Bine v-am gasit! Impreuna cu sora mea am facut succesiune dupa mama care ne-a lasat un teren agricol revenindu-ne cota de 1/2 fiecareia dintre noi , ... (vezi toată discuția)
Proprietate - mostenire aledical aledical am un teren mostenire din partea mamei sintem 4 mostenitori pe acel teren cu cote egale .1. daca eu si sora mea vrem sa ne vindem partea trebiue sa fie de ... (vezi toată discuția)