avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mostenit - conditii pentru vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mostenit - conditii pentru vanzare

am un teren care l-am mostenit din partea mamei sintem 4 persoane pe 2800mp la intabulare l-am parcelat in doua 1400mp eu acum vreau sa vind o parte de 1400mp desi partea meaeste de 700mp dar mai am un act notarial din partea sorei mele pe inca 700mp pot vinde 1400mp fara acordul celorlalti 2 care ramin cu cealalta parte de 1400mp
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:53, 30 Aprilie 2010
Daca pe parcela de 1400 de metri sunteti proprietar dvs. si sora de la care aveti procura, il puteti vinde. Daca insa pe cele 2 parcele ca proprietari figurati toti 4, este nevoie de acordul tuturor. Daca acestia nu isi dau acordul, puteti incheia un antecontract de vanzare cumparare si intre timp realizati o iesire din indiviziune.
Buna ziua,

din cate inteleg nu ati facut un partaj cu privire la terenuri;
in alte cuvinte atat dvs. cat si ceilalti frati sunteti proprietari pe TOATE terenurile;
in concluzie, fara acordul celorlalti NU puteti sa vindeti acel teren;
mai mult, nciun notar nu va face aceasta vanzare;
o solutie ar fi sa faceti impreuna cu sora o promisiune de vanzare iar apoi iesire din indiviziune;
iesirea din indiviziune se poate face si la notariat, impreuna cu toti fratii; numai daca ei nu sunt de acord trebuie sa mergeti la instanta.

Avocat Boncu
Poate s-a facut iesirea din indiviziune daca userul spuna ca l-a parcelat in doua.
Si mai ales ca spune ca la intabulare s-a parcelat.

@aledical
Daca doriti sa vindeti parcela de 1400 pt care aveti imputernicire din partea surorii ( cei 700 partea ei) si aveti intabulare, puteti vinde linistit, fara acordul celorlalti frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)
Proprietate - mostenire aledical aledical am un teren mostenire din partea mamei sintem 4 mostenitori pe acel teren cu cote egale .1. daca eu si sora mea vrem sa ne vindem partea trebiue sa fie de ... (vezi toată discuția)