avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Imprumutul garantat cu un bun deja sechestrat. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Imprumutul garantat cu un bun deja sechestrat. Sustragere de sub sechestru?

In situatia in care un bun care a fost anterior sechestrat legal ;i lasat in custodia proprietarului, dar proprietarul bunului imprumuta o suma de bani si garanteaza cu acest bun, putem vorbi despre existenta elementelor constitutive ale ifractiunii prev.si ped. de art.244 cp ?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 21:27, 30 Aprilie 2010
[ link extern ]

Sau poate constitui concurs de infractiuni..sustragerea de sub sechestru si inselaciune (cunoscand ca acel bun este sub sechestru, nementionand acest lucru cand garanteaza imprumutul respectiv poate fi si inselaciune).
Sanctiuni. Sanctiunea este diferentiata, dupa cum ea se refera la forma simpla, în acest caz legea prevazând închisoarea de la o luna la 1 an sau amenda, ori la forma agravata; în acest caz se prevede închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
ContSters125947, utilizator
Si daca obtin acceptul creditorului care are instituit in favoarea sa acest sechestru asiguratoriu, in sensul ca este de acord sa mai constitui inca o ipoteca pe acelasi imobil?
Este o chestiune extrem de complicata..#-o
Stiu, tocmai de aia intreb !
Daca se obtine acordul acordul creditorului care a instituit sechestrul este ok. Mai mult daca banca ce a instituit sechestrul este una si aceeasi cu banca ce acorda al doilea credit nu este necesara solicitarea acceptului expres deoarece stia de existenta acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Notare sechestru asigurator asupra imobil cu antecontract de vanzare deja notat vivisun vivisun Buna, Poate creditorul (banca) sa-si noteze in CF sechestru asigurator asupra unui imobil care nu a fost niciodata ipotecat si care are un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)