avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati de intarziere contractuale de la debitor ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati de intarziere contractuale de la debitor persoana fizica

Este legala clauza contractuala prin care creditorul vanzator, persoana juridica pretinde, in caz de neplata a marfii livrate, debitorului, persoana fizica, penalitati de intarziere in cunautm de 0,15% pe zi de intarziere? Instanta, in dos de somatie de plata respinge pretentiile de penalitati ca inadmisibile. De ce oare? ( nu am primit inca decat copia minutei )
Cel mai recent răspuns: xm , utilizator 15:28, 30 Aprilie 2010
In practica instantelor, se solicita de catre unele complete calcului penalitatilor efectuat de catre creditor. Este posibil sa v-o fi respins-o pe acest motiv...considerandu-se ca suma de "15% pe zi intarziere" nu este certa lichida si disponibila. Am intalnit cazuri.
in cazul acesta mai pot formula somatie de plata pt penalitati sau trebuie sa introduc cererea pe dreptul comun?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare a comenzii ContSters159316 ContSters159316 am o comanda ferma trimisa la furnizor si acceptata de acesta , in baza comenzii a emis factura INSA nu a livrat marfa comandata . nu reusim sa ne ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati la bugetari gritosu gritosu O societate presteaza servicii si asigura anumite produse pentru o institutie bugetara. Sunt emise facturi timp de trei ani de zile pentru servicii prestate ... (vezi toată discuția)