avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... tva deductibil la pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

tva deductibil la pfa

buna ziua .
imi desfasor activitatea in cadrul unui pfa.
tva-ul calculat si platit in cursul anului 2009 atat pt 2008 cat si pt.2009 poate fi considerat cheltuiala deductibila pt. exercitiul anului 2009?
mentionez ca s-a calculat TVA-ul in urma unui control al Finantelor, constatandu-se ca trebuia sa fiu inregistrat ca platitor de TVA incepand cu anul 2008.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 20:26, 30 Aprilie 2010
TVA nu este cheltuaiala deductibila , daca vi s-a calculat din urma TVA in urma controlului aveati dreptul la deducere in cursul perioadei cand aveati si facturi de cumparare 2008 din facturile de vanzare care le-ati emis , iar diferenta a fost stabilita de organele de control ca si TVA ramas de plata , nu aveti cum include pe cheltuieli TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu bon fiscal cristian_conea cristian_conea Sunt PFA si am cumparat articole de birou cu bon fiscal stampilat, pe care e trecut fiecare articol in parte. Este aceasta cheltuiala deductibila ? (vezi toată discuția)
Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tva in ue. Inter2001 Inter2001 Buna ziua si La multi ani cu ocazia noului an. Am o nelamurire in ceea ce proveste TVA ul in cazul unei PFA inregistrate in scopuri TVA. In deplasarile mele ... (vezi toată discuția)