avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Garantii procesuale penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Garantii procesuale penale

Conform procedurii penale recursul penal are cazuri exprese si limitative cu privire la declarare.In cazul unei sentinte nesupusa apelului,instanta poate reanaliza fondul si pe temeiul unor documente noi depuse in instanta de recurs sa se pronunte fara trimitere spre rejudecare?
Cel mai recent răspuns: Thunder42 , utilizator 18:19, 30 Aprilie 2010
Art. 385 indice14CPP. - Instanta, judecand recursul, verifica hotararea atacata pe baza lucrarilor si materialului din dosarul cauzei si a oricaror inscrisuri noi, prezentate la instanta de recurs.

Instanta este obligata sa se pronunte asupra tuturor motivelor de recurs invocate de procuror si de parti.
Da, dar daca discutam de art.278 indice1cpp. nu.
De ce?Plangerile impotriva actelor procurorului in fata instantei nu au acelasi regim?
Margareta-Apreciez! Un raspuns profesionist si foarte prompt.Practica insa contrazice.Un abuz sau lipsa de profesionalism.Eu am clasificat aceasta contradictie drept exces de putere.E corect?
Thunder42 a scris:

Conform procedurii penale recursul penal are cazuri exprese si limitative cu privire la declarare.In cazul unei sentinte nesupusa apelului,instanta poate reanaliza fondul si pe temeiul unor documente noi depuse in instanta de recurs sa se pronunte fara trimitere spre rejudecare?

Instanta de recurs poate admite recursul fara sa trmita cauza spre rejudecare.
Cunosc caz concret in care s_au depus inscrisuri in recurs si s_a admis recursul.

Alte discuții în legătură

Rejudecare dorinv dorinv Sentinta instantei de fond condamna inculpatul la inchisoare si plata catre partea civila la despagubiri. In apelul declarat de inculpat, instanta il admite si ... (vezi toată discuția)
Drept procesual penal - cale de atac F.V. Strauß F.V. Strauß va rog dati-mi un sfat in materie de drept procesual penal. Speta: procurorul primeste o plangere si da incadrarea juridica gresita faptei. In loc de ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac extraodinara a unei decizii definitve a unui tribunal miniko miniko Am formulat o plangere penala cf. art 278 cpp, plangere impotriva solutiilor date de procuror. A fost trimisa in instanta si Judecatoria mi-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)