avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care este calea de atac extraodinara a unei decizii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care este calea de atac extraodinara a unei decizii definitve a unui Tribunal

Am formulat o plangere penala cf. art 278 cpp, plangere impotriva solutiilor date de procuror. A fost trimisa in instanta si Judecatoria mi-a respins plangerea , ca nefondata si a mentinut Ordonanta de clasare a cauzei data de procuror. Am formulat recurs la Tribunal si prin decizie penala a respins recursul formulat de mine la Sentinta Judecatoriei si a mentinut ca legala Sentinta Judecatoriei , iar decizia a dat-o definitiv. Ce cale de atac etraordinara pot sa urmez ?Cui sa adresez , unde sa depun si care este termenul de depunere a documentului prin care atac printr-o cale extraordinara decizia penala definitiva a Tribunalului?
Va multumesc anticipat.
Cu respect.
Puteti formula contestatie in anulare insa numai daca este incident unul din cazurile prevazute de art.386 CPP:
(1) Impotriva hotararilor penale definitive se poate face contestatie in anulare in urmatoarele cazuri:
a) cand procedura de citare a partii pentru termenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs nu a fost indeplinita conform legii;
b) cand partea dovedeste ca la termenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs a fost in imposibilitate de a se prezenta si de a incunostinta instanta despre aceasta impiedicare;
c) cand instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra unei cauze de incetare a procesului penal dintre cele prevazute in art. 10 alin. 1 lit. f)-i1), cu privire la care existau probe in dosar;
d) cand impotriva unei persoane s-au pronuntat doua hotarari definitive pentru aceeasi fapta.
e) cand, la judecarea recursului sau la rejudecarea cauzei de catre instanta de recurs, inculpatul prezent nu a fost ascultat, iar ascultarea acestuia este obligatorie potrivit art. 385 ind.14 alin. 11 ori art. 385ind.16 alin. 1.
Art. 388: Termenul de introducere
(1) Contestatia in anulare pentru motivele aratate in art. 386 lit. a)-c) si e) poate fi introdusa de catre persoana impotriva careia se face executarea, cel mai tarziu in 10 zile de la inceperea executarii, iar de catre celelalte parti, in termen de 30 de zile de la data pronuntarii hotararii a carei anulare se cere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am rugamintea sa mi precizati in ce termen se poate face o contestatie in anulare de la data ramanerii definitive a unei decizii hotarari a - ... (vezi toată discuția)
Contestatie la recurs tatianahoanca tatianahoanca buna!se mai poate face constatie la un recurs care a fost respins?la ce perioada?ptr un dosar de talharie..ms anticipat:) (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare r.roxyk r.roxyk ce inseamna contestaie in anulare a unei hotarare judecatoresti?...in ce consta? (vezi toată discuția)