avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie la recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie la recurs

buna!se mai poate face constatie la un recurs care a fost respins?la ce perioada?ptr un dosar de talharie..ms anticipat:)
Daca va incadrati in cazurile de contestatie in anulare prevazute de art.386 cod procedura penala.


Contestaţia în anulare
Art. 386
Cazurile de contestaţie în anulare
Împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în anulare în următoarele cazuri:
a) când procedura de citare a părţii pentru termenul la care s-a judecat cauza de către instanţa de recurs nu a fost îndeplinită conform legii;
b) când partea dovedeşte că la termenul la care s-a judecat cauza de către instanţa de recurs a fost în imposibilitate de a se prezenta şi de a încunoştinţa instanţa despre această împiedicare;
c) când instanţa de recurs nu s-a pronunţat asupra unei cauze de încetare a procesului penal dintre cele prevăzute în art. 10 alin. 1 lit. f)-i1), cu privire la care existau probe în dosar;
d) când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă.
e) când, la judecarea recursului sau la rejudecarea cauzei de către instanţa de recurs, inculpatul prezent nu a fost ascultat, iar ascultarea acestuia este obligatorie potrivit art. 385 14 alin. 11 ori art. 385 16 alin. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am rugamintea sa mi precizati in ce termen se poate face o contestatie in anulare de la data ramanerii definitive a unei decizii hotarari a - ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare r.roxyk r.roxyk ce inseamna contestaie in anulare a unei hotarare judecatoresti?...in ce consta? (vezi toată discuția)
Care este calea de atac extraodinara a unei decizii definitve a unui tribunal miniko miniko Am formulat o plangere penala cf. art 278 cpp, plangere impotriva solutiilor date de procuror. A fost trimisa in instanta si Judecatoria mi-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)