timtheone a scris:
Am cautat pe foarte multe site-uri si forum-uri dar nu am gasit nicaieri ceva concret, care sa zica clar DA sau NU. Problema este in felul urmator:
O persoana juridica (SRL) inregistrata in Romania, platitoare de TVA presteaza servicii ONLINE (inchiriaza spatiu de stocare pe server). Cum se va factura la clienti, in cazul in care acestea sunt persoane fizice din afara UE ? Dar daca sunt din UE ? Daca sunt persoane juridice se schimba cu ceva ?
Am citit articolul legii care reglementeaza TVA`ul , unde scrie ca daca serviciile sunt prestate pe teritoriul Romaniei, atunci se va aplica TVA. Dar in cazul acesta serviciile sunt prestate online , iar spatiul care este inchiriat nu se afla in Romania.
Persoanelor fizice din Romania este clar ca li se va factura cu TVA, dar cum facturez :
a) Persoane fizice rezidente UE - cu tva, regula generala B2C
b) Persoane fizice rezidente in afara UE (SUA, China, etc.) - fara tva, exceptia de la art. 133, alin 5, lit e), pct 11
c) Persoane juridice inregistrate in UE - fara tva, regula generala B2B
d) Persiane juridice inregistrate in afara UE.- fara tva, regula generala B2B
Va multumesc anticipat.
B2B = business to business
B2C = business to customer
(11) Serviciile pentru care se aplică prevederile art. 133 alin. (5) lit. e) din Codul fiscal, prestate de o persoană impozabilă stabilită în România către un beneficiar persoană neimpozabilă care nu este stabilit pe teritoriul Comunităţii, nu au locul în România. De asemenea, nu au locul în România aceleaşi servicii care sunt prestate către persoane impozabile stabilite în afara Comunităţii, fiind aplicabile prevederile art. 133 alin. (2) din Codul fiscal.