avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare la MF in conservare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare la MF in conservare

buna,
am utilaj in conservare 2 ani si nu sa calculat amortiz , in 2010 incep calcularea amortiz . pentru perioada de 2 ani recuperez amortiz. in anul 2010 sau se recupereaza pe durata ramasa .( val ramasa impart la nr de luni ramase neamortiz +perioada de conserv.adica 24 unde va creste amortiz lunara fata de amortiz intiala .
va multumesc mult o zi buna !
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:38, 30 Aprilie 2010
In Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe avem:

III. Alte precizari
[...]
5. Pentru perioada in care mijloacele fixe nu sunt utilizate, recuperarea amortizarii aferente acesteia se va face prin recalcularea cotei de amortizare pe durata normala de utilizare ramasa, incepand cu luna urmatoare repunerii in functiune a acestora sau se diminueaza capitalurile proprii la data scoaterii din functiune.

De aici rezulta ca valoarea amortizarii lunare va creste, exact asa cum ati presupus si dvs.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata amortizare lunara dupa reevaluare florip florip Buna ziua, In urma unei reevaluari la o valoare mai mare a unei cladiri, ce se intampla cu rata amortizarii lunare, care implicit va fi mai mare, este ... (vezi toată discuția)
Reevaluari cladiri si instalatii amortizate integral mari.a mari.a Am facut o reevaluare la cladiri si instalatii, majoritatea dintre ele erau deja amortizate integral. Spuneti-mi va rog pe ce durata le voi amortiza noua ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto golf 5 georgianan georgianan buna ziua!am o nelamurire,,,poate ma puteti ajuta... in 2005 am achizitionat o masina, cu leasing pe un an...durata de amortizare s-a pus 5 ani , urmand sa se ... (vezi toată discuția)