avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... teapa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

teapa

mi-a tras o teapa un cetatean maghiar si caut un avocat bun si corect din Oradea sa ma ajute! (nu am nici o cunostinta in domeniu si niciodata nu am avut de a face cu legea si judecatoria)

pe scurt:
acum doi ani m-am apucat de constructii.
nu cunosteam nici un constructor, asa ca de la cunostinte am primit niste recomandari printre altele si pentru acest om, cine a lucrat pentru consiliul local al comunei unde vroiam sa fac constructia (un sat de langa Oradea unde locuiesc), respectiv si pentru alte persoane si toti erau multumiti de munca prestata de oamenii lui. Mi-a facut o oferta, si s-a parut cea mai buna dintre cele primite si de la altii.
Mi-a cerut avans, s-a apucat de lucru,si totol mergea bine la inceput , dar tot cerea bani pentru diferite scopuri (material lemnos care trebuie sa stea sa se usuce, poarta de garaj, gresie, etc., pe care o aduce din Ungaria)
Pana la urma dupa o perioada lucrarile ni mai mergeau si mi-am dat seama ca nici pentru ceeace imi cerea bani nu exista...
Ma mai poarta cu promisiuni ca totul va fi bine, ca a pierdut f multi bani la o alta afacere, dar pentru mine va face tot ce mi-a promis, dar tot cu minciuni raman.

pentru banii ce i-am dat am numai hartii semnate de el si de mine respectiv nevasta mea

vreau sa-l dau in judecata, dar nu stiu ce sanse am (fiind si cetatean maghiar si neavand nici hartii oficiale, semnate in fata notarului) si nici nu cunosc un avocat bun cine sa ma ajute!

daca ma poate ajuta cineva cu un sfat bun, sau sa ma indrume la o persoana competenta din Oradea!

va multumesc,




Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2007
stefff, utilizator
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 23:28, 10 Mai 2007
Cam fara viitor situatia in care va aflati si sincer imi pare rau ca apar tot mai multi tzepari si mai ales din randul celor care ne-au reprezentat sau macar ar fi trebuit sa o faca, dar ei si-au facut doar cheag pe spatele unora.
Legal, ca sa demarati o constructie printre altele va trebuie un proiect in baza caruia sa puteti obtine autorizatia de construire de la serviciul Urbanism la localitatii respective. Aveti asa ceva ? Cine a dat aprobarea de construire si cine a fost cel care a obtinut-o ? Daca este persoana in cauza, poate acesta este un punct de unde puteti demara. Mai mult, in momentul inceperii constructiei ar fi trebuit afisat un panou care sa cuprinda tipul de imobil ce se va construi, autorizatia nr.... din data..... , societatea de constructii angajata sau daca constructia se face in regie proprie, data la care se va preda, etc.
Poate va ajuta cu ceva acestea,
Tatal meu a trecut printr-o situatie foarte asemanatoare, cu cateva exceptii: hotul (pardon, constructorul, sa-i zicem ghita) este roman de-al nostru iar pe parcursul lucrarilor ghita a afisat o pancarda cu datele constructiei. Tot asa, cu avans si chitante de mana..pana la urma tipul l-a lasat balta cu casa si nu a mai raspuns la nici un telefon, tata nici macar unde statea nu stia. Din cate stiu, tata s-a dus la judecatorie sau parchet sau ceva de genul. A declarat ce s-a intamplat si au trimis un evaluator care sa constate stadiul lucrarilor. Asta pentru ca sa poata continua tata constructia, fara sa existe riscul ca hotul sa revina si sa spuna ca a facut-o el. In privinta recuperarii prejudiciului, depinde cat e de mare, pentru ca desi chitantele de mana pot fi luate in considerare, suma de pe ele va fi comparata cu valoarea lucrarilor executate de ghita (sau atilla in cazul tau), valoare determinata de un evaluator. Si problema e ca daca incepe ala sa iti ia in considerare pretul de piata al materialelor si al mainii de lucru, e posibil sa ajunga chiar la concluzia ca ce a construit atilla valoreaza chiar mai mult decat banii pe care i-ai dat. In cazul tatalui meu, la o evaluare ar fi iesit cam chit, desi pe ghita nu l-a costat cat ar iesi la evaluare pentru ca el a lucrat la negru. Dar asta e o alta poveste cu care eventual poti sa il ameninti in caz ca vine sa mai ceara bani.
esti intr-o situatie nasoala! ce hartii ai ca i-ai dat banii ?l-ai angajat cu contract sa iti construiasca ,daca da ,atunci ai sanse sa rezolvi ,in contract trebuie precizata si suma la cre v-ati inteles, daca nu ai contract si e in regie proprie ......greu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa stefff stefff mi-a tras o teapa un cetatean maghiar si caut un avocat bun si corect din Oradea sa ma ajute! (nu am nici o cunostinta in domeniu si niciodata nu am avut de a ... (vezi toată discuția)
Eschrocherie bitec bitec Va rog mult sa ma ajutati! ...macar cu o parere, sau un sfat!!! Anul trecut m-am apucat de constructii. Lucrez f. mult si eu si sotia, asa ca am considerat ... (vezi toată discuția)
Escrocherie bitec bitec Va rog mult sa ma ajutati! ...macar cu o parere, sau un sfat!!! Anul trecut m-am apucat de constructii. Lucrez f. mult si eu si sotia, asa ca am considerat ... (vezi toată discuția)