avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eschrocherie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eschrocherie

Va rog mult sa ma ajutati! ...macar cu o parere, sau un sfat!!!

Anul trecut m-am apucat de constructii. Lucrez f. mult si eu si sotia, asa ca am considerat sa angajam pe cineva pentru toata lucrarea, pe baza proiectului existent. Am cerut mai multe oferte si pana la urma am ales care s-a parut cel mai avantajos. A fost a unui intreprinzator cetatean maghiar, dar care s-a casatorit cu o femeie din Oradea si lucra de 2-3 ani la noi in tara. avea si referinte, lucra pentru consiliul local Bors, unde aveam si eu terenul pe care doream sa-mi construiesc o casa. Mi-a mai aratat si alte case la care lucrase oamenii lui, respectiv spunea ca lucreaza si la lucrarile de la Julius Mall din Timisoara.Deci nu aveam motive sa cred ca nu este un om serios. Mi-a cerut 20% avans din suma pentru care se angajase (62.000 Euro) ca imi face casa, pe motiv ca ii trebuiesc bani ca sa inceapa lucrarile. Contract de executie nu am facut cu el. am numai oferta care mi-a dat-o, repectiv de fiecare data cand mi-a cerut bani, l-am pus sa-mi semneze o hartie scrisa de mana ca a preluat banii respectivi. Asa pe diferite motive mi-a mai cerut bani, (asa retroactiv imi dau seama ce prost si naiv am fost) si i-am platit pana la urma in total 35.000 de Euro. Toata lurarea a fost inceputa in iunie anul trecut (banii astia sunt la el de un an aproape), si acum a ajuns numai sa-mi faca acoperisul (geamuri, usi inca nu sunt). Deci am platit 35.000 de Euro si inca nu s-au facut lucrari numai aproximativ pentru jumatatea acestei sume. Nu-mi spune ca nu-mi face lucrarea, dar tot timpul ma amana cu tot feluri de motive, dar sunt sigur ca nu mai are banii ca sa-mi faca pt. ce s-a angajat! Si tot calvarul asta tine deja de un an! (dupa oferta ce mi-a dat initial trebuia sa-mi termine casa anul trecut in decembrie) De atunci mananc numai nervi! Cred ca am imbatrinit 20 de ani! Si nici cu sotia mea numai pot discuta, ne certam tot timpul...

Nu stiu ca sa-i fac, ca numai am incredere in om, nici pe oameni pe care-i aduce nu-i mai plateste cum trebuie, sau nu-i plateste de loc, il lasa si muncitorii...

Nu stiu ce sanse as avea sa-mi recuperez banii daca l-as da in judecata, pe baza acelor hartii scrise de mana, semnate numai de noi (nu in fata notarului). Ajutati-ma, e sa fac??!!!
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 09:43, 28 Noiembrie 2006
hartiile de mana, daca sunt semnate de ambele parti, constituie un inceput de dovada scrisa, care poate fi completat in instanta cu prezumtii si martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie bitec bitec Va rog mult sa ma ajutati! ...macar cu o parere, sau un sfat!!! Anul trecut m-am apucat de constructii. Lucrez f. mult si eu si sotia, asa ca am considerat ... (vezi toată discuția)
Escrocherie bitec bitec Va rog mult sa ma ajutati! ...macar cu o parere, sau un sfat!!! Anul trecut m-am apucat de constructii. Lucrez f. mult si eu si sotia, asa ca am considerat ... (vezi toată discuția)
Schimbare acoperis - inselaciune sau nu mitachealina mitachealina O firma de renovari in constructii ne-a schimbat acoperisul casei cu o echipa de 7 oameni. Oferta initiala a devenit cu 38% mai scumpa la sfarsitul lucrarii, ... (vezi toată discuția)