avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reclamatie la barou contra unui avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reclamatie la barou contra unui avocat

mi s-a introdus la judecatorie o actiune de partaj succesoral,din motive personale mi-am luat un avocat sa ma reprezinte,pastrand legatura cu avocatul la telefon.
Facandu-se expertiza la un teren i-am spus ca nu imi convine,acesta nu a depus obiectiunii,singurul lucru care la facut a depus o cerere reconventionala care ia fost respinsa in tot(judecatorul are voie sa respinga cererea reconventionala in tot,aceasta nu inseamna ca respinge imparteala?).instanta s-a pronuntat de o saptamana ,iar eu am aflat de la partea adversa(reclamante).Avocata nu imi raspunde la telefon,si nu mi-a dat nici dosarul.
vreau sa depun o reclamatie impotriva sa,dar cum?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Stelusmarin , utilizator 15:40, 16 Noiembrie 2016
Pe ce motiv? Fiindca din cat ati expus nu vad nici-un motiv pentru a reclama avocatul.
Trebuie sa intelegeti ca instanta este suverana si nu avocatul, in solutionarea unei actiuni. El doar introduce cereri, le creaza, le redacteza, concepe strategii...apoi sustine cererea dar..pe baza inscrisurilor si a..situatiei de fapt pe care ati expus-o..si cea pe care a perceput-o.

Nu avocatul hotaraste soarta unei actiuni. El doar o sustine cum se pricepe mai bine.

Clientul care considera ca nu a fost reprezentat corect in fata instantei de judecata, desi pentru acest lucru a platit, se poate adresa baroului din care acesta face parte. Stimata Irina S., userul s-a referit la modul cum a fost reprezentat, adica si-a demonstrat tot dezinteresul fata de client, nu la sentinta in sine. Despre asta este vorba si poate sa-l reclame daca considera acest lucru.
Vis a vis de dezinteres, acesta poate fi perceput subiectiv de fiecare client.
Toti avem senzatia ca stim drept materia si procedural.
Evident ca poate face sesizare la barou.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
Irina S., utilizator
Buna seara, dna.Aniela_anila,si eu am pierdut un proces de granituire,dar nu am acuzat avocata ( am fost la fiecare termen si am vazut si auzit cum am fost aparata,si cu acte si vocal ) nici la mine judecatoria nu a luat multe in seama.Gresala av. este ca nu va raspunde la tel. Datoria noastra este sa mergem mai departe.Cu siguranta vom cistiga pentru ca ACTELE noastre spun ASTA.:luck:
aniela_anila a scris:

mi s-a introdus la judecatorie o actiune de partaj succesoral,din motive personale mi-am luat un avocat sa ma reprezinte,pastrand legatura cu avocatul la telefon.
Facandu-se expertiza la un teren i-am spus ca nu imi convine,acesta nu a depus obiectiunii,singurul lucru care la facut a depus o cerere reconventionala care ia fost respinsa in tot(judecatorul are voie sa respinga cererea reconventionala in tot,aceasta nu inseamna ca respinge imparteala?).instanta s-a pronuntat de o saptamana ,iar eu am aflat de la partea adversa(reclamante).Avocata nu imi raspunde la telefon,si nu mi-a dat nici dosarul.
vreau sa depun o reclamatie impotriva sa,dar cum?

va multumesc

cred ca trebuie sa mergeti la biroul ei si sa vorbiti cu ea direct ci nu prin telefon. faptul ca nu va raspunde , este posibil sa insemne ca se simte vinovata.
in momentul cand au fost infatzisarile era bine sa va prezentati si dvs.
nu ii faceti plangere la barou ca nu rezolvati nimic. ea va sustine ca v-a reprezentat cum a stiut ea mai bine iar baroul nu are cum sa se amestece in dosarul ei si sa decida daca a facut suficient sau nu.

Alte discuții în legătură

Buna seara! am și eu o problema vis a vis de partaj, f gravă ... Roxann@ Roxann@ Buna seara! Am și eu o problema vis a vis de partaj, f gravă după mine. Sunt pârâta in acțiunea de partaj și procesul a plecat cu niște minusuri din ... (vezi toată discuția)
Cum trag la raspundere un avocat care m-a reprezentat cu rea-vointa sau neprofesionist? MonycaElena MonycaElena Buna ziua, As dori sa aflu si eu parerea unui avocat privitor la urmatoarea problema cu care ma confrunt. Am angajat un avocat ca sa ma reprezinte ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva avocatului Anca007 Anca007 Tatal meu s-a aflat intr-un proces de anulare act in calitate de reclamant depusa in aprilie 2016. In aprilie 2017 cererea s-a perimat, tatal meu afland acest ... (vezi toată discuția)