avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am și eu o problema vis a vis de partaj, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am și eu o problema vis a vis de partaj, f gravă ...

Buna seara!
Am și eu o problema vis a vis de partaj, f gravă după mine.
Sunt pârâta in acțiunea de partaj și procesul a plecat cu niște minusuri din start.
Vreau sa ma ajutați spunându mi dacă mai pot repara cumva
Fostul sot a introdus acțiunea pt o mare parte din bunurile comune
Un apartament
O casa
Un credit
A cerut sa mi rămână mie casa Lui apartamentul di sa compensam valoarea prin sulta.
Reclamantul si a susținut Susținând contribuție egala la dobândirea bunurilor și afirmând in sprijinul contribuției egale faptul ca a prestat anumite activități comerciale, deși nu poște dovedi asta, neavând SC .
A susținut valoarea bunurilor din grila de impozitare, respectiva 33000 euro apartamentul și 38000 casa.
Eu am fost de acord cu cota de 1/2 LIMITARIV, doar dacă valorile bunurilor sint cele din cererea de chemare in judecată.
Avocatul meu nu a putut veni la primul termen și am cerut amanare, insa s a respins, judecându-se se cauza doar cu Av pârtii adverse, după care s a dat încheierea de admitere in principiu prim care s au stabilit cote egale.
S a respins proba cu martori si s a admis proba cu înscrisuri.
Nepronuntandu se in vederea expertizei am considerat ca nu a fost încuviințarea si am așteptat termenul 2
La acest termen judecătoarea ne a întrebat dacă ne înțelegem, reclamantul a cerut o sulta f mare și nu am ajuns la un consens, iar judecătoarea a dispus expertiza, care va avea loc in scurt timp.
Întrebarea mea este:
Avans in vedere ca prețurile au crescut mult, nu am realizat ca nu pot plăti o sulta așa mare, ce mai pot face?
Eu nu am recunoscut niciodata contribuția 1/2 la dobândirea bunurilor așa cum am scris și in întâmpinare am câștigat triplu fata de fostul sot și am depus dovada veniturilor o data cu intamplinarea.
Prim întâmpinare am cerut ca instanța sa constate contribuția părților la dobândirea bunurilor, iar instanța a spus ca cota este de 1/2, fără sa înțeleg de unde a tras aceasta concluzie…
Menționez ca am luat casa cu 10000 euro la gri si datorita veniturilor mele am terminat o in proporție de 95%, o parte după divorț si încă mai trebuie făcut lucrări pt stadiu la gara.
Ce mai Pit face, ma tem ca sulta va fi mare, prețul evaluării fiind mare, însă petioada fiind ina in care nu se vinde nimic si ma pot trezi datoare contravaloarea suliței si executata fix pt sulta datorata, rămânând fără nimic după 20 de ami de munca. In aceasta căsnicie.
Cel mai recent răspuns: Roxann@ , utilizator 15:04, 16 August 2022
Impotriva IAP faceti apel odata cu fondul cauzei...In rest atentie la expertize,eventual angajați expert parte pt obiectiuni cu privire la evaluarea bunurilor..
O indreptare a hotararii ma gandeam...
Mai pot cere expert parte daac nu am cerut cand s-a dispus expertiza?
Chiar daca nu ati cerut căutați pe cineva de specialitate ca sa va formuleze macar obiectiuni in cazul in care expertiza nu va este favorabila..
Analizati exact situatia si in cel maii rau scenariu si solicitati eventual vanzarea de comun acord a bunului daca nu va doriti atribuirea.

Totodata ar fi foarte util sa aveti un expert parte care sa va ajute la evaluarea bunului ssau macar sa va ajute cu eventualele obiectiuni.

Pe cotele de contributie veti putea face apel/
Multumesc, am contactat.Ideal era expert consilier parte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca intr-un proces de partaj expertiza imobiliara nu imi este ... Alina Avila Alina Avila Daca intr-un proces de partaj expertiza imobiliara nu imi este favorabila ,pot cere eu casa si sa ofer sulta celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)