avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident taxi victima pasager
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident taxi victima pasager

Am fost victima unui accident ca pasager intr/un taxi, vinovat de producerea accidentului este taximetristul. M-am ales cu o plaga in barbie si o plaga cusuta la picior. Ce drepturi am?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:35, 4 Mai 2010
In baza procesului verbal intocmit de politie la momentul accidentului si a certificatului medical emis de spital mergeti la asigurarea taximetristului si intocmiti dosarul de daune. RCA acopera daunele catre terzi.
Aveti dreptul de a primi despagubiri pentru prejudiciile materiale si morale suferite ca urmare a eveniementului rutier, produs din vina altei persoane.
Cuantumul acestora se stabilesc in functie de nr. de ingrijiri medicale necesare vindecarii dvs. de cheltuielile efectuate in vederea refacerii sanatatii, de evolutia ulterioara , etc.
Pe langa drepturi, aveti si niste obligatii: sa aveti documente pentru daunele materiale, sa formulati plangerea penala in termen de 60 zile, etc.
Conform unor hotarari locale, taximetristii pt. a primi licente de functionare trebuie sa prezinte la biroul respectiv din primarie si o polita de asigurare de accidente a persoanelor si bagajelor transportate. La aceasta se adauga si polita RCA a taximetristului. Actionati la asiguratorul taximetristului, pe baza actelor de care dispuneti. Va urez succes!
In temeiul L 136 si Normelor de aplicare, asigurarea RCA nu valideaza pentru prejudiciile persoanelor din autovehicul daca acestea era transportate in baza unui contract, ori in cauza de fata este evidenta conventia tacita intevenita intre dvs. si taximetrist care va pune la dispozitie sevicii de taximetrie in schimbul unei plati.
In aceste imprejurari incercati sa verificati daca pentru autoturismul in cauza se incheiase polita de accidente persoane care sa acopere riscul pentru pasageri.

I L O
Cei de la compania de taxi mi/au comunicat ca nu pot activa asigurarea RCA decat in situatia in care ma hotarasc sa depun plangere penala impotriva taximetristului.

Alte discuții în legătură

Daune morale accident BogdanClaudiu BogdanClaudiu Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu Corina-Silzer Corina-Silzer Buna ziua, In cazul in care salariatii unei societati sunt implicati intr-un accident rutier pe traseul de intoarcere de la locul de munca, in care sufera ... (vezi toată discuția)
Pretentii calator accidentat in microbuz machis machis In decembrie 2012 , în timpul efectuării unei curse cu călători, şoferul autobuzului a frânat brusc şi un călător s-a dezechilibrat, a căzut în ... (vezi toată discuția)