avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune Morale Accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune Morale Accident

Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar cu daune materiale si o persoana a fost transportata la spital. Din cele constatate de catre politie la fata locului vina este a celelaltei persoane implicate in accidente un barbat pe la vro 50 de ani care nu a respectat regulile de circulatie. Eu ma aflam la volanul unei masini care apartine de o firma de taximetre din localiatea Buzau (specific ca eu nu am atestat de taximetrist dar nu eram in conditie de taximetrist , ma deplasam in regim propriu din interes personal fara a avea cele necesare pentru a desfasura activitatea de taximetru ).
Problema este urmatoarea as putea sa cer celui inculpat o anumita suma de bani pentru cat masina mea este in servis deoarece masina pana nu mai este reparata nu mai scoate nici un ban si aceasta este o sursa de veni importanta in familie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel2191 , utilizator 13:23, 3 Noiembrie 2023
Parca spuneati ca nu aveti atestat de taximetrist, sau ma insel? Nu inteleg in aceste conditii, despre ce daune vorbim pentru perioada cat masina este in service.
Proprietarul autoturismului (firma de taximetrie) trebuie sa deschida dosar de dauna la societatea de asigurare la care vinvatul de producerea accidentului are asigurarea RCA. Va solicita despagubiri pentru avarierea autoturismului si despagubiri pentru lipsa de folosinta a acestuia. Daca sunt refuzate una din aceste despagubiri (sau ambele) singura cale de urmat este instanta de judecata.
Deci eu nu profesez meseria de taximetrist . Pe mine ma intereseaza daca pot sa cer la firma de asigurari anumite daune morale pentru cat masina nu este in folosint (adica cat timp ia este in service). Iar victima se afla la mine in masina.
Ultima modificare: Vineri, 14 Aprilie 2017
BogdanClaudiu, utilizator
Victima a suferit in urma accidentului si este indreptatita sa pretinda daune morale.
Proprietarul autoturismului (firma de taximetrie) nu a putut folosi autoturismul si a inregistrat pierderi din aceasta cauza. Aceasta este indreptatita sa primeasca despagubiri pentru lipsa de folosinta. Dvs. nu ati suferit niciun prejudiciu (cel putin asa rezulta din postarea dvs) si, pe cale de consecinta, nu sunteti indreptatit sa primiti vreo despagubire.
Nefiind acngajat al firmei de taxi, masina a fost luata subforma de imprumut. firma de asigurari mi-a cerut imputernicire ca eu ca nefiind angajat al firmei de taxi pot folosi masina, sunt indreptatii sa ceara asa ceva ? Sau imi trebuia asa ceva.

Alte discuții în legătură

Accident taxi victima pasager mihaela2002 mihaela2002 Am fost victima unui accident ca pasager intr/un taxi, vinovat de producerea accidentului este taximetristul. M-am ales cu o plaga in barbie si o plaga cusuta ... (vezi toată discuția)
Accident, recuperare daune bucurstefancristian bucurstefancristian buna seara ma numesc bucur stefan cristian si am avut un accident in data de 29 10 2013 fiind sofer pe masina mea precizez ca masina este pe taxi din luna ... (vezi toată discuția)
Asigurări AngeLa Simon AngeLa Simon Sunt victima unui accident soldat cu dauna totala .Masina este de taxi și sunt proprietara fiind și singurul serviciu al meu.Oferta de la asigurări nu îmi ... (vezi toată discuția)