avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident, recuperare daune
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident, recuperare daune

buna seara ma numesc bucur stefan cristian si am avut un accident in data de 29 10 2013 fiind sofer pe masina mea precizez ca masina este pe taxi din luna aprilie anul curent am toate actele la zi inafara de asigurarea obligatorie care este dar nu este facuta in regim de taxi e asigurare normala pe firma in astea doua saptamini cit stau cu masina pe dreapta nefiind vinovat in respectivul accident cui mas putea adresa sa cer daune asiguratorului sau asigurarilor sa nu uitam de asigurarea mea as avea vreo sansa sa recuperez timpul cit mia stat masina pe dreapta? cu stima si respect cristian bucur

:frantic:
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 13:15, 17 Noiembrie 2013
Din ce inteleg din sintagma"nu sint vinovat", inseamna ca celalat conducator auto ar fi vinovat, deci mergeti pe asigurarea lui pentru repararea masinii. In ce privesc daunele provocate prin incetarea activitatii de taximetrie, puteti deschide actiune in instanta, solicitind daune la nivelul profitului nerealizat de la cel vinovat nu de la asigurari. Acestia acopera ch. cu reparatiile.
S-ar putea ca asiguratorul sa va refuze plata daunei pe motiv ca asigurarea dvs. nu este una pentru exploatarea autoturismului in regim de taxi, ci una obisnuita.
Pentru autoturismele folosite in regim de taxi prima de asigurare este mai mare.
In cel mai fericit caz, asiguratorul va poate considera ca autoturismul este subasigurat si sa va plateasca numai procentul cu care este asigurat autoturismul. Dar asiguratorul nu este obligat sa faca acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune pe langa rca Lulica Lulica In urma cu o saptamana am avut un accident usor cu un taxi. Eu ieseam din parcare si, datorita unui vehicul parcat paralel cu cardul de masini de langa trotuar ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident BogdanClaudiu BogdanClaudiu Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar ... (vezi toată discuția)
Accident auto-asigurare rca cosmincos cosmincos Buna ziua, Am nevoie va rog de ajutorul dvs in urmatoarea problema. Acum 1 luna am avut un accident auto nu foarte grav, la o intersectie o alta masina ... (vezi toată discuția)