In mod normal aceasta nu este problema dumneavoastra. Pagubitul are anumite drepturi care nu pot fi incalcate. In primul rand trebuia sa i se elibereze nota de constatare inca de la deschiderea dosarului de dauna, ulterior daca cu ocazia demontarii se constatau si alte elemente avariate se intocmeste un proces verbal suplimentar.
In ceea ce priveste timpul si banii pierduti, acesta poate justifica cu un raport fiscal pe luna anterioara. Facand o medie zilnica poate solicita inclusiv plata acestor zile in care nu a putut lucra depunand la dosar documente justificative si intocmind cererea de despagubire cumuland suma acordata pentru reparatie cu acestea.
El nu va poate actiona pe dumneavoastra in judecata pentru cheltuieli conexe.
Art. 45. — Despagubirile se stabilesc prin hotarare judecatoreasca, in cazul in care:
1. se formuleaza pretentii de despagubiri pentru lipsa de folosinta a bunului avariat ori distrus, pentru partea respectiva de despagubire, cu exceptia lipsei de folosinta a mijloacelor de transport cu care persoana prejudiciata isi realizeaza obiectul de activitate si pentru care detine licenta si autorizare in acest sens, dar numai pentru timpul normat necesar efectuarii reparatiei pagubelor produse la mijloacele de transport. Partea de despagubire aferenta lipsei de folosinta se determina luandu-se in calcul tarifele pentru transporturi de marfuri sau de persoane, practicate de pagubit la data producerii pagubei. Sarcina probei apartine pagubitului si se face cu inscrisuri doveditoare;
Timpul normat pentru reparatie nu ii va deconta probabil nici macar jumatate din ziua de lucru. Poate insa solicita in instanta dreptul de uzufruct pe toata perioada de la data accidentului si pana la repunerea in functiune a autoturismului.