avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Care este procedura in cazul in care firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Care este procedura in cazul in care firma de asigurare nu vrea sa plateasca dauna in cazul unui accident de masina?

In anul 2009 luna noiembrie am avut un accident de masina si sunt victima in acest caz.Am fost accidentat de un tanar care intand intr-o curba cu viteza mare a derapat si a intrat in bordura de pe banda pe care circulam si a fost aruncat in masina mea .Mentionez ca eram cu toata familia in masina.La fata locului sa orit si un echipaj de politie dar fiindaca acest tanar si-a recunoscut vina am mers pe cale amiabila.S-au facut toate demersurile la firma de asigurare si masina mi-a fost reparta.Dupa aprox 8 luni am fost chemati de la firma de asigurare sa dam declarati completare la dosar atat eu cat si cel vinovat.Acum cateva zile am fost cautat din nou de la service amenintandu-ma ca ma da in judecata pentru as recupera bani de la mine ca cei de la asigurari nu platesc.Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters231828 , utilizator 12:44, 2 Decembrie 2011
Trebuie sa faceti o reclamatie la CSA dar va trebuie un raspuns scris din partea firmei de asigurari cu motivul pt care nu achita factura de reparatie.Daca nu aveti asa ceva atunci le indicati nr de dosar plus toate detaliile pe care dvs le cunoasteti.
daca tot nu se rezolva dupa ce depuneti sesizarea la CSA, actionati societatea de asigurari in instanta
Foarte important este de stiut daca asiguratorul si-a insusit devizul de reparatii(daca l-a acceptat) si daca in momentul cand reparatia s-a terminat a fost dat acceptul de plata unitatii service.Daca ambele proceduri au fost facute de catre asigurator, dvs. nu mai aveti nicio obligatie.
Nu mai este treaba dvs.Din moment ce unitatea de service v-a inapoiat masina reparata,aceasta s-a facut in temeiul unui contract intre cei sus amintiti si cei de la asigurari.Nu aveti calitate procesual pasiva intr-un eventual proces intentat de service.Lasati ca unitatea de service sa se judece cu asigurarile.
Buna seara!!!! Va multumesc pentru raspunsuri .

Alte discuții în legătură

Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna rca euroins cluj codruta_coco codruta_coco Acum un an am fost lovita in spate de un taximetrist ce avea rca la Euroins.Dupa multe probleme cu dosaru de despagubire( sunt din cluj dar nu am vrut sa repar ... (vezi toată discuția)