avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Care este procedura in cazul in care firma de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Care este procedura in cazul in care firma de asigurare nu vrea sa plateasca dauna in cazul unui accident de masina?

In anul 2009 luna noiembrie am avut un accident de masina si sunt victima in acest caz.Am fost accidentat de un tanar care intand intr-o curba cu viteza mare a derapat si a intrat in bordura de pe banda pe care circulam si a fost aruncat in masina mea .Mentionez ca eram cu toata familia in masina.La fata locului sa orit si un echipaj de politie dar fiindaca acest tanar si-a recunoscut vina am mers pe cale amiabila.S-au facut toate demersurile la firma de asigurare si masina mi-a fost reparta.Dupa aprox 8 luni am fost chemati de la firma de asigurare sa dam declarati completare la dosar atat eu cat si cel vinovat.Acum cateva zile am fost cautat din nou de la service amenintandu-ma ca ma da in judecata pentru as recupera bani de la mine ca cei de la asigurari nu platesc.Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters231828 , utilizator 12:44, 2 Decembrie 2011
Oricare ar fi situatia, in instanta chemati in garantie asiguratorul dv. V-ati ridicat masina din reparatie nu trebuie sa va mai faceti griji. Daca asiguratorul nu va raspunde solicitarilor celor de la service atunci solicitati ajutorul unui avocat care sa va reprezinte in proces.
Dvs nu aveti nicio relatie contractuala cu service-ul privind plata reparatiei. Problema trebuie sa se rezolve intre asigurator si service. Unele societati de asigurare fiind rau-platnice service-urile inceasca sa-si recupereze cheltuielile legate de reparatia unui autovehicul de la proprietarul acestuia.
Puteti avea calitate procesuala pasiva (adica puteti fi parat) intr-un litigiu pornit de unitatea service in calitate de prestator servicii, in baza facturii de reparatie. Dumneavoastra ati beneficiat de un serviciu din partea service-ului care nu a fost remunerat. Daca se ajunge aici, solicitati introducerea in proces, in calitate de intervenient fortat, a societatii de asigurare de raspundere civila obligatorie. Este posibil sa existe o conventie de prestari servicii intre unitatea service si asigurator.
Buna seara!
Va multumesc pentru ajutor.Eu dupa producerea accidentului impreuna cu cel care ma accidentat am mers la firma de asigurari pe care o avea si cei de la asigurari mi-au dat o lista cu service cu care aveau ei contrat si ei au colaborat la stabilirea daunei.
Mare atentie insa daca la data inchiderii dosarului de dauna nu ati formulat cererea de despagubire. In lipsa acesteia societatea de asigurari asteapta prescrierea dosarului.

cioan a scris:

Dvs nu aveti nicio relatie contractuala cu service-ul privind plata reparatiei. Problema trebuie sa se rezolve intre asigurator si service. Unele societati de asigurare fiind rau-platnice service-urile inceasca sa-si recupereze cheltuielile legate de reparatia unui autovehicul de la proprietarul acestuia.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul hotaraste culpa comuna snake65 snake65 La inceputul lunii iulie am fost implicat intr-un accident de masina. Cel cu care am intrat in coliziune si-a recunoscut vinovatia, sens in care a formulat o ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna rca euroins cluj codruta_coco codruta_coco Acum un an am fost lovita in spate de un taximetrist ce avea rca la Euroins.Dupa multe probleme cu dosaru de despagubire( sunt din cluj dar nu am vrut sa repar ... (vezi toată discuția)