avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar dauna rca euroins cluj
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar dauna rca euroins cluj

Acum un an am fost lovita in spate de un taximetrist ce avea rca la Euroins.Dupa multe probleme cu dosaru de despagubire( sunt din cluj dar nu am vrut sa repar masina,aflata inca in garantie, la reprezenta Opel din Cluj datorita serviciilor proaste pe care le ofera acestia ci am vrut sa o repar la reprezentanta Opel din Oradea,dar acestia nu au vrut sa accepte sa o repar in Oradea).Dupa ce am sunat la csa si acestia m-au informat ca nu au voie sa imi impuna la ce service sa imi repar masina au acceptat pana la urma.Asadar masina a fost reparata la Oradea,reparatia a costat in jur de 11600 lei.Precizez faptul k accidentul s-a produs in data de 02.09.2009.Acum o luna am primit o cerere de conciliere din partea avocatului reprezentantei din Oradea in care am fost instiintata ca nu s-au trimis banii,si ca o sa ma dea in judecata sa isi recupereze banii urmand ca eu sa imi recuperez banii de la Euroins.Am sunat la Euroins si acestia mi-au spus ca lipseste cererea de despagubire,pe care eu am facut-o o data.Am mai facut o cerere pe care le-am trimis-o in data de 02.06.2010.Au trimis in sfarsit dosaru la Bucuresti pt plata abia in 14.06.2010.Dar inca cei de la Bucuresti nu au trimis banii.ce pot sa fac in acest caz?si daca avocatul reprezentantei Opel recurge la formele legale pt a-si recupera banii ce se va intampla?va rog sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina I. , utilizator 10:26, 26 Aprilie 2011
Daca aveti/exista(dv. sau service-ul) devizul aprobat de asigurator pentru cei 11600 lei cat a costat reparatia, nu va faceti proboleme, plata trebuia facuta de asigurator si nu de dv.Cererea de despagubire, ca orice document din dosar, se depune cu un nr. de inregistrare.Poate puteti sa obtineti/aflati acest numar.Avocatul din Oradea ar trebui redirectionat catre asigurator, in baza documentelor primite de la acesta.(constatare tehnica pt.reparatie, numar dosar dauna,eventual reconstatari, accept plata deviz etc.)
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
nucu$, utilizator
Mai asteptati inca o saptamana pana la plata. 15 zile lucratoare este si termenul prevazut de CSA. Apoi ma vedem ce se intampla. Cert este ca veti primibanii sau mai bine zis reparatorul. Daca ei vor declansa actiune in instanta impotriva dv. si dv. veti chema in solidar asiguratorul care tergiverseaza plata.
Va multumesc.Mai astept sa vad ce se mai intampla.Sper sa se rezolve fara sa se mai iveasca si alte probleme
In legatura cu aceeasi problema cu cei de la Euroins.A trecut mai bine de un an si inca nu au efectuat plata(desi au dat o confirmare de plata in data de 22.09.2010).Am primit in data de 15.11.2010 o citatie la tribunal din partea service-ului din Oradea in care in calitate de parati aparem eu si societatea Euroins care nici pana acum nu a dat o justificare de ce nu platesc (au fost chemati la conciliere dar nu s-au prezentat si nu au dat nici un raspuns),
Ce ar trebui sa fac in acest caz? Procesul are loc in aprilie 2011.Trebuie sa ma prezint in Oradea la proces ?Si se poate sa fiu obligata sa platesc eu despagubirile sau cum se procedeaza in acest caz?Precizez faptul ca masina este inmatriculata pe numele tatalui meu.Trebuie sa fie prezent si el la proces? (eu am condus masina in momentul accidentului). Astept va rog un raspuns.Va multumesc
Solicitati introducerea in cauza si a taximetristului.
Solicitati instantei sa constate ca dvs nu aveti nicio calitate in acest proces. Plata reparatiei trebuie facuata de societatea de asigurare, in limitele legale, iar eventuala diferenta trebuie platita de catre taximetrist.

Alte discuții în legătură

Refuz plata asigurator euroins iulian1986 iulian1986 In data de 31.05. 2015 am gasit masina lovita in parcarea din fata blocului dupa ce am venit de la serviciu. Persoana vinovata de producerea accidentului mi-a ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare rca stefan-dinca stefan-dinca Buna ziua! In luna Noiembrie am avut un accident de masina. Neavand Casco, am bagat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit. Masina a fost bagata in service, ... (vezi toată discuția)
Problema dauna totala euroins aurelian.f aurelian.f Buna ziua, Am o problema ce poate fi considerata ceva mai delicata cu asiguratorul euroins. Anume: pe data de 04.11.2009 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)