avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar dauna rca euroins cluj
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar dauna rca euroins cluj

Acum un an am fost lovita in spate de un taximetrist ce avea rca la Euroins.Dupa multe probleme cu dosaru de despagubire( sunt din cluj dar nu am vrut sa repar masina,aflata inca in garantie, la reprezenta Opel din Cluj datorita serviciilor proaste pe care le ofera acestia ci am vrut sa o repar la reprezentanta Opel din Oradea,dar acestia nu au vrut sa accepte sa o repar in Oradea).Dupa ce am sunat la csa si acestia m-au informat ca nu au voie sa imi impuna la ce service sa imi repar masina au acceptat pana la urma.Asadar masina a fost reparata la Oradea,reparatia a costat in jur de 11600 lei.Precizez faptul k accidentul s-a produs in data de 02.09.2009.Acum o luna am primit o cerere de conciliere din partea avocatului reprezentantei din Oradea in care am fost instiintata ca nu s-au trimis banii,si ca o sa ma dea in judecata sa isi recupereze banii urmand ca eu sa imi recuperez banii de la Euroins.Am sunat la Euroins si acestia mi-au spus ca lipseste cererea de despagubire,pe care eu am facut-o o data.Am mai facut o cerere pe care le-am trimis-o in data de 02.06.2010.Au trimis in sfarsit dosaru la Bucuresti pt plata abia in 14.06.2010.Dar inca cei de la Bucuresti nu au trimis banii.ce pot sa fac in acest caz?si daca avocatul reprezentantei Opel recurge la formele legale pt a-si recupera banii ce se va intampla?va rog sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina I. , utilizator 10:26, 26 Aprilie 2011
In citatie de la tribunalul Oradea cei de le service sustin ca din moment ce eu(adica tata) suntem proprietarii masinii sa platim noi si la urma sa ne rezolvam problemele cu asiguratorul,dar acest lucru nu mi se pare corect din moment ce asigurarea trebuie sa plateasca.Daca tata care este proprietarul masinii in acte,el trebuie sa faca actele necesare sau pot si eu ?Va multumesc
Oare pe acesti oameni de la aceasta asigurare nu-i verifica nimeni, ie sunt stapanii lumii?
Sotul meu a avut un accident pe 09.05.2010 si dupa ce am asteptat 3 luni ca fraierii, timp in care la ei nu a raspuns nimeni la telefon am primit un raspuns evaziv precum ca nu se putea intampla in conditiile etc etc respective.
La noi a fost dauna totala, fapt pentru care ne-am luat avocat si am dat in judecata atat firma, cat si vinovatul ce a produs accidentul, un pusti care nici marar nu s-a asigurat la stop in ditamai intersectia.
Vorbiti cu un avocat si incercati sa redirectionari solicitarile service-ului catre firma de asigurari, cat si spre vinovat.
Cred ca service-ul ar fi trebuit sa fie mai deschis si mai cooperant si ar fi putut sa includa in cauza sa si firma de asigurari.
Va doresc rabdare si succes!
Avand in vedere ca ati depus ultimul document necesar completarii dosarului de dauna (cererea de despagubire) societatea de asigurare este obligata ca in termen de 10 zile sa plateasca ddesgabirea, fie dvs, fie direct unitatii service. Daca nu respecta acest termen sunteti indreptatita sa solicitati penalitati de 0,1 % din suma despagubirii pentru fiecare zi de intarziere.
Comunica un nr de telefon la vargailie@yahoo.com, pentru a-ti explica modul in care trebuie sa procedezi in situatia descrisa. Noi am castigat mai multe procese impotriva Euroins.
Stimati utilizatori,
Doresc sa sesizez si eu aceeasi problema pe care o avem, la randul nostru, cu cei de la societatea de asigurari E. Mai exact, ma refer la practica acestora de a tergiversa, de a amana in mod nejustificat si abuziv plata dosarelor ce ajung la plata la Bucuresti (noi nefiind din Bucuresti, dar nu cred ca are relevanta, intrucat cred ca si pt dosarele de dauna auto deschise la Bucuresti la fel procedeaza). E deja un obicei al celor de la E. Dep Financiar de a te amana pana la capatul rabdarii si al intelegerii pe care le-o poti arata, asta ca sa nu mai vorbim de normele existente in acest domeniu ce reglementeaza clar obligatiile asiguratorului, termenele de plata, etc, norme pe care societatea de asigurati E. le ignora si incalca in mod constant. Nimic nu pare sa-i impresioneze, nici insistentele noastre, nici sesizarile catre ei sau catre CSA :rtfm:si, bag de seama, nici cererile de chemare in judecata.
Ma intreb totusi cat "o sa le mai mearga" in felul asta. O solutie pentru o astfel de atitudine tot trebuie sa existe!... :-/
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
Cristina I., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata asigurator euroins iulian1986 iulian1986 In data de 31.05. 2015 am gasit masina lovita in parcarea din fata blocului dupa ce am venit de la serviciu. Persoana vinovata de producerea accidentului mi-a ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare rca stefan-dinca stefan-dinca Buna ziua! In luna Noiembrie am avut un accident de masina. Neavand Casco, am bagat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit. Masina a fost bagata in service, ... (vezi toată discuția)
Problema dauna totala euroins aurelian.f aurelian.f Buna ziua, Am o problema ce poate fi considerata ceva mai delicata cu asiguratorul euroins. Anume: pe data de 04.11.2009 am fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)