Scoaterea de sub urmarire penala prin faptul ca respectiva fapta aduce atingere minima valorilor sociale si aplicarea unei amenzi administrative, unde poate fii contestata aceasta din urma (amenda) datorita faptului ca e in cuantum de 1000 RON si inculpatul nu are posibililatea sa achite suma ca e somer ? Vreo idee ?
Contestarea actelor si solutiilor dispuse de procuror se face prin plangere la prim procurul parchetului , conform art . 275-278 di n codul de procedura penala, in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei9 a copiei de pe ordonanta sau rezolutie)
Rezolutia procurorului poate fi contestata in conditiile prev.de art.275-278 c.pr.pen,in termenul prevazut de lege,procurorul fiind obligat in termen de 20 de zile sa raspunda la contestatie.
Pentru ca a existat si o alta opinie,ma declar intrutotul de acord cu cu sfatul distinsei specialiste,d-na.consilier A.C. Margu
Pai da, intr-adevar ideea e ok, dar pe prima pagina imi apare semnatura si stampila prim procurorului care ma instinteaza ca sunt scos de sub urmarire si-mi aplica amenda de 1000 ron iar de la pagina 2 incepe practic ordonanta emisa de catre procuror, si nu scrie niciunde cum as proceda in caz ca vreau sa contest amenda ! ! ! ( amenda ma intereseaza pt ca nu am bani sa platesc asa ceva )
Multumiri !
Rezolutii aberante
nikolos
procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)