avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scoatere de sub urm. pen.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scoatere de sub urm. pen.

Scoaterea de sub urmarire penala prin faptul ca respectiva fapta aduce atingere minima valorilor sociale si aplicarea unei amenzi administrative, unde poate fii contestata aceasta din urma (amenda) datorita faptului ca e in cuantum de 1000 RON si inculpatul nu are posibililatea sa achite suma ca e somer ? Vreo idee ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:26, 3 Mai 2010
Se face conform art.249 ind.1 c.proc.pen. raportat la art.442 si art.443 c.proc.pen
Contestarea actelor si solutiilor dispuse de procuror se face prin plangere la prim procurul parchetului , conform art . 275-278 di n codul de procedura penala, in termen de 20 de zile de la comunicarea solutiei9 a copiei de pe ordonanta sau rezolutie)
Rezolutia procurorului poate fi contestata in conditiile prev.de art.275-278 c.pr.pen,in termenul prevazut de lege,procurorul fiind obligat in termen de 20 de zile sa raspunda la contestatie.
Pentru ca a existat si o alta opinie,ma declar intrutotul de acord cu cu sfatul distinsei specialiste,d-na.consilier A.C. Margu
Pai da, intr-adevar ideea e ok, dar pe prima pagina imi apare semnatura si stampila prim procurorului care ma instinteaza ca sunt scos de sub urmarire si-mi aplica amenda de 1000 ron iar de la pagina 2 incepe practic ordonanta emisa de catre procuror, si nu scrie niciunde cum as proceda in caz ca vreau sa contest amenda ! ! ! ( amenda ma intereseaza pt ca nu am bani sa platesc asa ceva )
Multumiri !
Tocmai vi s-a raspuns si nu aveti altceva de facut decat sa formulati contestatia in termenul legal.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutii aberante nikolos nikolos procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Am primit acasa o neincepere a urmariri penale de la parchet, in ea se specifica faptul ca, cheltuielile judiciare avansate de catre stat raman in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal la parchet !!! ion-alin ion-alin Am calitatea de reclamant intr-un dosar penal pe art .193 c.p. aflat pe rolul Parchetului . A dost data o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a ... (vezi toată discuția)