avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... rezolutii aberante
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

rezolutii aberante

procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge considerand ca este neintemeiata [ aberanta ] acesta cauza a mea poate fii atacata in instanta daca dosarul va fii inaintat judecatoriei ?
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 12:44, 6 August 2011
Criticati rezolutia la Parchetul ierarhic, si tot asa.
Va puteti adresa judecatoriei cu plangere in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei procurorului ierarhic superior dupa epuizarea procedurii prev de art 275-278 c.proc.pen., conform art 278 indice1. c.proc.pen.
Dosarul va fi trimis de parchet judecatorului in termen de 5 zile de la primirea adresei prin care se cere dosarul.
Hotararea instantei este definitiva.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca plangerea se intemeiaza pe art. 278 C.pr.pen se va face plangere si la instanta, iar daca se face o plangere intemeiata pe art. 275 C.pr.pen, aceasta nu se va ataca in instanta.
Pe 278 ,se lasa cu cheltuieli de judecata.
am inteles dar cheltuieli de judecata cine le suporta? si imi trebuie neaparat avocat sau ma pot reprezenta singur.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie procuror Nina1 Nina1 Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ? Care este termenul in care se da raspuns unei ... (vezi toată discuția)
Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)