Este posibil ca viitori angajatori care vor cunoaste delatiile despre art 61 lit. d , Codul Muncii sa va intrebe de ce nu ati corespuns profesional, este destul de neplacut cred. Probabil se vor gandi de 2 ori inainte de a va angaja,
Necorespunderea profesională, la care se referă art. 61 lit. d) din Codul muncii, presupune fie necunoaşterea, fie cunoaşterea neîndestulătoare a normelor unei meserii, profesii sau activităţi. Concedierea salariatului pentru necorespundere profesională nu implică culpa acestuia.
Prin urmare, este posibil sa nu-l angajaeze pe o functie asemanatoare cu cea pentru care nu a corespuns profesional.
pe de alta parte, daca nu ati corespuns profesional unui post, nu insemana ca in gneral nu corespundeti niciunui post.
Posturile din companii difeite, chiar daca au aceeasi denumire, difera inrte ele ca si cerinte, in functie de companie si deorganizarea ei.
Va rtebui sa va pregaiti sa prezentati situatia de la acel post catre un alt angajator. In functie de conditiile care au determinat aceasta concediere, puteti obtine totusi o recomadare de la acel loc de munca, in care angajatorul sa poata da amanunte depsre natura postului s cerintele profesionale pentru acel post , ca si elemnetele concrete care l-au detreminat sa cncluzioneze ca pregatirea dvs nu corespundeacerintelor postului.
Din punctul meu de vedere, o concediere pe baza necorespunderii profesionale este destul de dificl de documnetat astfel incat sa nu fie pasibila de contestare in intsnta, dar acest lucru dvs puteti sa il apreciati cel mai bine, si sfatul meu, dacaimi dati voie, este sa alegeti nu 'razbunarea' ci calea care credeti ca va ajutain vreun fel mai departe.
Si in cazul in care anumite lucruri nu depind in totalitate de angajat, ci si de angajator (de exemplu: au fost aduse anumite modificari in fisa postului, in ceea ce priveste atributiile).
Practic, respectivului angajat nu i se acorda "prezumtia de nevinovatie" :) mai ales ca nu este vorba de o functie care sa fie in concordanta cu studiile pe care le are. Pur si simplu se pleaca de la premisa ca dupa o perioada de timp, destul de mare, nu mai corespunde profesional ptr acel job si ca nu ar mai avea posibilitatea de a avea si o alta slujba (ca nu ar face fata).
Mai nou, necorespunderea profesionala este invocata sa nu concedieze pur si simplu prin reorganizare si sa la plateasca compensatii...pe urma, ma intreb, cum un angajat a corespuns la momentul selectiei si semnarii cim , si , dupa un timp, nu mai corespunde:stunned: