avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deontologia profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deontologia profesionala

In anul 2006 avocatul X este angajat , cu contract civil, sa reprezinte societatea in proces cu sindicatul privind neacordarea unor drepturi salariale. Procesul este pierdut de societate,respectiv de avocat.Societatea reziliaza contractul cu av X in 2008.Ulterior, (2009)avocatul X apara in proces membrii de sindicat ptr recuperarea drepturilor salariale!Pozitia dumnealui mi se pare bizara...Am sesizat baroul avocatilor,dar n-am primit niciun raspuns.Mi se pare total neprofesional ca in acelasi proces sa devii din aparator ,acuzator!!
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 10:22, 3 Mai 2010
In exercitarea profesiei avocatul este independent. Nu se supune regulilor de concurenta neloiala stabilite prin lege pentru angajati.
Spuneti ca procesul este pierdut si apoi ca in acelasi proces avocatul devine din aparator acuzator. Cum? In apel? Conform statutului avocatilor, orice avocat are obligatia de a pastra secretul profesional si interdictia de a deveni din avocatul unei parti avocatul partii adeverse in acelasi proces. In cazul in care procesul s-a terminat iar ulterior partea adversa l-a angajat pe avocat ptr apararea drepturilor intr-un alt proces care nu are legatura cu societatea ce l-a angajat anterior pe avocat nu exista raspundere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc angajat de ambele parti sanzianaana sanzianaana Am angajat un executor judecatoresc pentru a mi recupera banii si drepturile castigate in proces si la cateva zile am aflat ca si cel cu care m am judecat a ... (vezi toată discuția)
Cine ma apara de avocatul pe care l-am platit sa ma reprezinte?. FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Intre avocat si client pe baza platii onorariului se incheie un contract de reperezentare intre parti, contract in care clientul nu are drepturi ci numai ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa-i fac avocatului pe care l-am angajat sa ma reprezinte iar acesta prin masurile ce le intreprinde, a trecut de partea adversa? FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Mi-am angajat avocat care sa ma reprezinte intr-un proces fabricat. Toate au fost bune si frumoase pana cand am observat ca ma duce spre o parte a procesului ... (vezi toată discuția)