In anul 2006 avocatul X este angajat , cu contract civil, sa reprezinte societatea in proces cu sindicatul privind neacordarea unor drepturi salariale. Procesul este pierdut de societate,respectiv de avocat.Societatea reziliaza contractul cu av X in 2008.Ulterior, (2009)avocatul X apara in proces membrii de sindicat ptr recuperarea drepturilor salariale!Pozitia dumnealui mi se pare bizara...Am sesizat baroul avocatilor,dar n-am primit niciun raspuns.Mi se pare total neprofesional ca in acelasi proces sa devii din aparator ,acuzator!!
In exercitarea profesiei avocatul este independent. Nu se supune regulilor de concurenta neloiala stabilite prin lege pentru angajati.
Spuneti ca procesul este pierdut si apoi ca in acelasi proces avocatul devine din aparator acuzator. Cum? In apel? Conform statutului avocatilor, orice avocat are obligatia de a pastra secretul profesional si interdictia de a deveni din avocatul unei parti avocatul partii adeverse in acelasi proces. In cazul in care procesul s-a terminat iar ulterior partea adversa l-a angajat pe avocat ptr apararea drepturilor intr-un alt proces care nu are legatura cu societatea ce l-a angajat anterior pe avocat nu exista raspundere disciplinara.