avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune ce nu trebuiesc dovedite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune ce nu trebuiesc dovedite

As dori o opinie:
1) Exista daune interese(specificate in contract) care se pot obtine pe instanta,daca ele nu sunt dovedite?
2) Poate fi interpretata o astfel de specificatie,,...in caz contrar datoram daune echivalente cu de 10 ori suma data...",drept clauza penala?
(este vb de un contract intre pers fizice)
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:54, 3 Mai 2010
Contractul transpune vointa partilor, motiv pt care daca nu demonstrati ca acest contract a fost viciat va trebui sa-l respectati. Clauzele abuzive opereaza in relatiile dintre profesionisti si consumatori. Aici vad ca nu este cazul.
Cat despre daune interese nedovedite, in acest caz nici nu trebuiesc dovedite deoarece aveti clauza penala care este clara. Ati putea incerca sa contestati suma ceruta prin clauza penala sub forma de imbogatire fara just temei. Este interpretabil, adresati-va unui avocat pentru a vedea exact ce puteti face.
daunele, depinde de daune, dar cele inserate in clauzele contractuale nu ar trebui dovedite...sunt considerate ca o pedeapsa in anumite situatii stipulate in contract.


avocat myra vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre societati goldstar9 goldstar9 O penalitate de 1% pentru fiecare zi de intarziere este considerata camatarie in caz de intarziere a platii? Tinand cont ca ne raportam la 10.000de euro. Dar ... (vezi toată discuția)
Contract de executie lucrari aartist aartist Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din ... (vezi toată discuția)
Este legal ca un ong sa calculeze penalizari in baza unui contract ? Krissia . Krissia . Este legal ca la un ONG sa se calculeze penalizari in baza unui contract ? Mai precis, un contract incheiat intre ONG si o persoana fizica, in care ONG urmeaza ... (vezi toată discuția)