avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen legal raspuns societate privata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen legal raspuns societate privata

Buna ziua,
In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am primit nici un raspuns.
A-s dori sa stiu max/de zile in care o companie privata este obligata prin lege sa acorde un raspuns(am un conflict de munca )
Va multumesc,
Cu stima,
moshusm
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:19, 3 Mai 2010
orice persoana juridica are obligatia de a raspune in scris unei solicitari, in termenul maxim de 30 de zile.
Conform OG nr 27/2002 termenul legal de raspuns la petitii ,este de 30 zile
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Nu exista nicio lege sau vreun alt act normativ care sa oblige o societate comercial cu capital privata sa raspunda vreunei petitii in vreu termen!

@ynocentta: nu cred ca va referiti la OG 27/2001, fiindca aceasta este: (citez din legis) ORDONANTA nr. 27 din 16 august 2001 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2001
Nici la 27/2002 nu va putei referi, fiindca aceasta incepe asa: ...are ca obiect reglementarea modului de exercitare de catre cetateni a dreptului de a adresa autoritatilor si institutiilor public.
pai si atunci din cele 2 afirmatii ?...nu inteleg ,exista sau nu oblig pt o comp priv la un death line?
Termenul este 30 zile.

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Termen legal de raspuns la o sesizare claudyya4u claudyya4u Buna ziua. As dori sa stiu si eu in ce termen trebuie sa dea raspuns angajatorul (o societate comerciala) sesizarii unui angajat? Sesizarea presupune ... (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)