avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Termen legal raspuns - institutii-
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Termen legal raspuns - institutii-

Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns intre institutiile statului, o anumita organizatie (ONG) si institutiile statului etc. ? Am gasit 233/2002, 544/2001 doar ca ele se refera doar la cetateni care se adreseaza acestor institutii !
Ma intereseaza raspunsul la aceasta intrebare doar din punctul de vedere al unui asistent social in lupta cu morile de vant ale birocratiei #-o#-o#-o !!! Multumesc !

Multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
SirFIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 26 August 2010
Termenul de "persoana" prevazut la art. 1 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public , se refera atat la persoane fizice cat si la persoane juridice . Ar mai fi (daca e cazul ) si Legea nr. 52/2003 . Bafta !
O.G. nr.27/2002
" ART. 2
În sensul prezentei ordonanţe, prin petiţie se înţelege cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris ori prin poştă electronică, pe care un cetăţean sau o organizaţie legal constituită o poate adresa autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale de interes judeţean sau local, precum şi regiilor autonome, denumite în continuare autorităţi şi instituţii publice.
ART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 6^1(petitiile indreptate gresit, vor fi transmise in termen de 5 zile, catre autoritatea competenta sa le solutioneze) , de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile." :)
Dar termenul de raspuns in cazul unei cereri adresate unei institutii private, de invatamant superior, este cumva reglementat d.p.d.v.d. legislativ? Sau se aplica aceleasi norme, ca si in cazul insitutiilor publice?
Multumesc!
In cazul unor cereri adresate unor persoane juridice de drept privat , nu avem reglementata aceasta situatie.
Cred ca se pot fi aplicate, prin asemanare, dispozitiile referitoare la institutiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Petitie online adresata institutiilor publice(anaf,politie, etc) ContSters384238 ContSters384238 Ce reprezinta petitia online din punct de vedere legal? Ce obligatii au institutiile primitoare? Ce drepturi au petitionarii? Este vreo legatura intre o ... (vezi toată discuția)
Lege privind comunicarea raspunsului la petitii prin posta electronica? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, inafara de CPP si CPC si Legea 544/2001 care este legea pentru comunicarea raspunsului la petitii prin posta electronica de catre alte ... (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns societate privata moshusm moshusm Buna ziua, In urma unei audiente solicitate de mine HR-ului,mi-a fots promisa o ancheta interna si de asemenea un raspuns.Au trecut 60 zile in care nu am ... (vezi toată discuția)