avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere proces

Buna ziua,
problema este urmatoarea:
sunt parata intr-un proces de partaj judiciar, nu am platit taxa de timbru pt intampinatea reconventionala desi am fost somata de 2 ori. La proba cu martorii si interogarea partilor, am mers cu chitanta ce reprezenta aceasta taxa de timbru, insa presedintele completului mi-a respins-o pe motiv ca nu am platit-o la timp desi nu-mi anulase intampinarea reconventionala pana la momentul respectiv, aceasa fiind unita cu fondul. In final mi-a anulat-o, iar eu vreau sa deschid un alt proces pt a mi se lua in considerare aceasta cerere si sa platesc la timp taxa de timbru.
Intrebarea mea este: daca procesul in care eu sunt partea parata s-a desfasurat in alt judet (unde se afla mostenirea care urmeaza a fi impartita), eu as putea sa deschid proces la Bucuresti, unde am domiciliul?
Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: flori9 , utilizator 17:00, 3 Mai 2010
Chiar daca veti deschide un alt poces , cu acelasi obiect si intre aceleasi parti, dar cu calitati inverse - va fi respins, pe exceptia autoritatii de lucru judecat.

Si instanta competenta pentru judecarea procesului ,este instanta in circumscriptia careia se afla masa partajabila . Nu puteti deschide proces in Bucuresti daca aceasta se afla in alt judet.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters122901, utilizator
Nu se mai justifica deschiderea altei actiuni,avand in vedere ca va fi respinsa ca si autoritate de lucru judecat,indiferent de instanta unde intentionati sa deschideti actiunea
Nu se poate, trebuie sa mai existe o cale de a "repara" greseala facuta de mine la sfatul unui consilier juridic. Eu neavand studii juridice nu aveam de unde sa stiu cum se procedeaza si m-am lasat pe mana cuiva din bransa.
Acum, eu ce vina am? De unde sa stiu ca respectivul nu are habar sau cine stie care o fi fost motivul pt care m-a indemnat sa procedez asa.
Va rog sa-mi spune-ti prin ce metoda pot repara acest lucru. Am investit destul acolo si nu pot sa renunt la acele lucruri.
aveti posibilitatea de a ataca hotararea judecatoreasca , prin apel sau recurs .
o noua actiune nu se poate depune in instanta , se va invoca exceptia puterii de lucru judecat .
Si daca mi se respinge recursul, ca fiind nefondat sau cine stie din ce alt motiv?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare - partaj succesoral cridi cridi A - reclamant , sot supravietuitor ; B- parat , descendent ; C - parata , descendenta . B - depune intampinare ; C - intampinare si cerere reconventionala . In ... (vezi toată discuția)
Anulare taxa de timbru flori9 flori9 Daca taxa de timbru a intampinarii cu caracter reconventional nu a fost platita si aceasta a fost anulata, se mai poate indrepta cumva situatia? Findca pierdem ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)