avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi

Buna ziua,
Am o intrebare.Am fost casatorita am divortat avem o fiica in urma casatoriei.
Prin partaj sotul meu a primit sulta de la mine 6000 lei.Copilul are dreptul sa ia din acesti bani ceva sau nu
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:03, 3 Mai 2010
Din pacate nu. Copilul are dreptul la bunurile tatalui doar dupa moartea acestuia. Cat timp este in viata tatal trebuie sa intretina copilul pana la majorat asa cum a fost stabilit prin sentinta de divort.
Daca tatal copilului e in viata, copilul nu are nici un drept la bunurile acestuia, mobile sau imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sot pentru pensie de intretinere minor din casatorie anterioara elenasuch elenasuch sunt recasatorita a 2 oara sotul actual si el a ai fot casatorit inainte de 2 ori din casatoria noastra na rezultat nici un copil din penultima lui casatorie a ... (vezi toată discuția)
La cine ramane apartamentu? d807 d807 problema este in felul urmator:sot , sotie, si 2 fiice.cei doi divorteaza, si apartamentul ramane la sot , ca are in grija cele 2 fiice, sotiia fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)